Kokeile kuukausi maksutta

Peab teki yli puolen miljardin kasvupompun – kaksi rakennusliikettä tippui kymmenen suurimman joukosta

Peab nousi viime vuonna Suomen neljänneksi suurimmaksi rakennusliikkeeksi. Skanskallekin vuosi 2020 oli hyvä, vaikka yhtiön lukuja kaunisti osin tuloutuskäytäntö. Rakennuslehden perinteisen Suurimmat-kyselyn mukaan rakennusliikkeiden kärkikymmenikössä oli vaihtuvuutta.

Kuva: Panu Suurnäkki/Peab

Huhti-toukokuussa toteutetun Suurimmat-kyselyn mukaan enemmistö rakennusliikkeistä kasvoi viime vuonna yhä varsin kelvollista vauhtia koronakriisistä huolimatta. Tosin keskimääräinen kasvuvauhti näyttäisi hidastuneen toista vuotta peräkkäin. Yhtiöiden liikevaihdon kasvun mediaani oli viime vuonna 8,3 prosenttia, kun se oli 10,9 prosenttia vuonna 2019 ja 14,0 prosenttia vuonna 2018. Luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia, koska yritysjoukko elää hieman vuosittain.

Vaihtelu yhtiöiden välillä oli kuitenkin suurta. Parhaimmillaan kasvuvauhti oli kolminumeroista, kun taas joillakin miinukset liikevaihdossa olivat kymmeniä prosentteja. Liikevaihto kutistui 34:llä kaikkiaan 107 yrityksestä. Taulukot muun muassa ripeimmistä kasvajista ja kannattavimmista rakennusliikkeistä löytyvät oheisesta jutusta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab teki yli puolen miljardin kasvupompun – kaksi rakennusliikettä tippui kymmenen suurimman joukosta”

Viimeisimmät näkökulmat