Kokeile kuukausi maksutta

Destian lakko pysäyttää huomenna tietyömaita – JHL:n palkkataisto päättyy perjantaina

Lakko pysäyttää muun muassa Destian tietyömaat, keskeyttää teiden kunnossapidon sekä sekoittaa junaliikennettä, sillä työtaisteluun osallistuvat myös Destia Railin työntekijät.

Destian työmailla on huomisesta lähtien hiljaista. Työtaistelun taustalla on Destian aikomus liittyä infra-alan tes:iin. (Kuva:Destia)

Ammattiliitto JHL on julistanut Destian ja Oulun Energia Urakoinnin työt lakkoon 8.-10. kesäkuuta väliseksi ajaksi.

Lakon syynä ovat Destian aikeet liittyä infra-alan työehtosopimukseen alkuvuonna 2022. Tällä hetkellä Destia noudattaa Paltan ja JHL:n välistä sopimusta.

Työtaistelu alkaa tiistaina 8.6. kello 00:00 ja päättyy torstaina 10.6. kello 23:59. Muiden liittojen työntekijät eivät tee lakonalaista työtä.

JHL:n tiedotteen mukaan lakko pysäyttää muun muassa Destian tietyömaat, keskeyttää teiden kunnossapidon ja voi tuoda ruuhkia maanteille. Lakko aiheuttaa myös myöhästymisiä junaliikenteeseen, sillä Destia Railin työntekijät ovat lakossa mukana.

JHL:n mielestä sopimusmuutokselle ei ole tarvetta, sillä Destia teki viime vuonna voittoa liki 11 miljoonaa ja sillä on käynnissä mittavia työmaita. Yhtiö urakoi muun muassa Helsingin Hämeentien jättiremonttia ja rakentaa kevyen liikenteen tunnelia Helsingin päärautatieasemalla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destian lakko pysäyttää huomenna tietyömaita – JHL:n palkkataisto päättyy perjantaina”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat