Kokeile kuukausi maksutta

Hartela ja Tampere toteutussopimukseen neljästä tontista Hervannassa

Havainnekuva Hervannan uudesta asuinalueesta.

Hartela ja Tampereen kaupunki ovat solmineet kolmen asuintontin sekä pysäköintirakentamiseen osoitetun tontin toteutussopimuksen Hervannan pohjoisakselin alueella. Tontit sijaitsevat Hervannan valtaväylän ja Insinöörinkadun välisellä osuudella. Muita alueen toteuttajia ovat Skanska ja Setlementtiasunnot.

Hartelalla on alueella asuinrakennusoikeutta yhteensä noin 26 000 kerrosneliömetriä jakaantuen noin kymmeneen hankkeeseen. Alue sijaitsee ratikkareitin varrella, ja rakennustyöt on tavoitteena käynnistää vuoden 2022 lopussa.

Toteutussopimus pohjautuu Tampereen kaupungin vuonna 2017 järjestämään ideakilpailuun, jonka Hartela ja BST-arkkitehdit voittivat ehdotuksellaan Keinutaan. Alueen kaavaprosessi toteutettiin kumppanuuskaavoitusmallilla, ja ensimmäiseen vaiheen kaava vahvistui syksyllä 2020.

Hervannan pohjoisakselin kortteleihin on tulossa monipuolista asumista ja erilaisia liiketiloja. Asuntoja toteutetaan monilla eri hallintomuodoilla, sillä alueelle on suunnitteilla omistusasuntoja, kohtuuhintaisia vuokra- ja asumisoikeusasuntoja sekä opiskelija-asuntola. Alueen asuinrakennuksia palveleva pysäköintilaitos sijoituu Orivedenkadun ja Kanjoninkadun välisellä alueelle.

Tavoitteena on luoda korkeatasoinen sisääntuloalue saavuttaessa Tampereen keskustasta Hervantaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela ja Tampere toteutussopimukseen neljästä tontista Hervannassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat