Kokeile kuukausi maksutta

JM ostaa kiinteistön Pasilasta 15 miljoonalla – mahdollistaa satojen asuntojen kehittämisen

JM ostaa kiinteistön Pasilasta, Helsingistä tarkoituksenaan kehittää alueelle asuntoja.

Kiinteistön hallinta luovutetaan ja kauppa kirjataan vuoden 2021 toiselle neljännekselle. Kaupan arvo on noin 15 miljoonaa euroa. Asemakaavan odotetaan saavan lainvoiman vuoden 2021 aikana, ja uusi kaava mahdollistaa noin 300 asunnon kehittämisen nyt hankitulle kiinteistölle.

Pasila on liikenteen risteyskohta, josta on erinomaiset yhteydet ympäri Suomen kaikilla liikennemuodoilla. Alueella on kaksi paikallisasemaa, jotka tarjoavat helpon vaihtoyhteyden kulkumuodosta toiseen, mukaan lukien junayhteyden Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kiinteistö sijaitsee erittäin lähellä Ilmalan asemaa. Lisäksi Helsinki laajentaa raitiotieliikenteen reitistöään alueella, ja uusi ratikkapysäkki rakentuu JM:n kiinteistöä vastapäätä.

”Uusien asuntojen rakentamisen myötä Pasilan asukasmäärä tulee nousemaan 30000:een, ja uusien liiketilojen myötä työpaikkojen määrä kasvaa 50000:een vuoden 2040 loppuun mennessä. On hyvinkin mahdollista, että tulevaisuudessa alueesta kehittyykin niin sanottu Helsingin uusi keskusta”, JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heino sanoo tiedotteessa.

JM suunnittelee kaikki uudet asuntonsa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin kriteerejä noudattaen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JM ostaa kiinteistön Pasilasta 15 miljoonalla – mahdollistaa satojen asuntojen kehittämisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat