Kuopio aloittaa kaavoituksen Vanhan Aseman alueella

Kuopion kaupunki käynnistää uuden asemakaavan laatimisen Itkonniemen kaupunginosaan Vanhan Aseman alueelle, joka on osittain Senaatin Asema-alueiden omistuksessa.

Kuopio kehittyy kovaa vauhtia. Kaupungissa myytiin viime vuoden lopussa 40 prosenttia enemmän asuntoja kuin aiemmin. Kuva. Shutterstock

Tavoitteena on saada lainvoimainen kaava valmiiksi vuoden 2022 lopussa.

”Omistamme kaavoitettavan alueen eteläiset osat ja kehittämme niitä yhteistyössä kaupungin kanssa. Muutoksessa on tärkeää ymmärtää, miten yli 130 vuotta konepajakäytössä ollut alue ja sen historiallinen rakennuskanta voisivat jatkossa sopeutua uuteen käyttöön sekä liittyä tiiviimmin osaksi Kuopion keskustaa”, Senaatin Asema-alueiden kiinteistökehityspäällikkö Elias Rainio sanoo.

Suunnittelualue käsittää ratapiha-alueen sekä Pohjolankadun, Pohjolanpuiston – Kullervonpuiston ja Kullervonkadun rajaaman ”Vanhan aseman alueen”. Alueella sijaitsee useita eri aikakaudella rakennettuja eri käyttötarkoituksiin tarkoitettuja rakennuksia.

Asemakaavan muutos tekee mahdolliseksi rautatieliikenteen käytössä olevan alueen muuttumisen asuin-, liike- ja toimisto- ja yleisten rakennusten alueeksi.

Alueelle toivotaan syntyvän asumisen lisäksi työpaikkoja. Rakentaminen tulee tulevaisuudessa muuttamaan Männistöön vievän Pohjolankadun katunäkymää ja rautatien lähiseudun kaupunkikuvaa.

Senaatin Asema-alueet oy on Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiö, jonka tehtävänä on kehittää junaliikenteen asema-alueita 22 paikkakunnalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopio aloittaa kaavoituksen Vanhan Aseman alueella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat