Kokeile kuukausi maksutta

MAL-sopimusten laajeneminen uusille kaupunkiseuduille sai sinetin

Valtio sekä Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunkiseudut ovat hyväksyneet maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimukset

Laajenemisen myötä MAL-sopimusten piirissä on 55 prosenttia Suomen asukkaista.

Sopimuksissa on määritelty valtion ja kaupunkiseutujen yhteiset tavoitteet ja konkreettiset toimenpiteet kestävän yhdyskuntarakenteen ja liikennejärjestelmän kehittämiselle.

”MAL-sopimukset ovat vakiinnuttaneet paikkansa kestävän yhdyskuntarakenteen luomisessa ja hiilineutraaliuuden tavoittelussa. Sopimukset kaupunkiseutujen kanssa ovat yksi valtion keskeinen keino luoda sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä asuinympäristöjä sekä tukea kohtuuhintaista asumista ja vähäpäästöistä liikkumista. MAL-sopimukset ovat syntyneet yhteistyöllä, ja kiitän lämpimästi kaikkia työhön osallistuneita”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kommentoi tiedotteessa.

MAL-sopimusten mukaisella rahoituksella valtio ja kaupunkiseudut tukevat muun muassa puurakentamista sekä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittämistä.

Seitsemän kaupunkiseudun eli Helsingin, Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Oulun, Tampereen ja Turun MAL-sopimuksien kausi ulottuu vuoteen 2031.

MAL-sopimusten toimenpiteet koskevat erityisesti vuosia 2021–2023.

Sopimukset päivitetään vuonna 2023. Sopimusten toimenpiteiden toteutumista seurataan säännöllisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “MAL-sopimusten laajeneminen uusille kaupunkiseuduille sai sinetin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat