Koronatartunta vei Kemin biotuotetehtaan rakentajia karanteeniin

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojektin työmaalla työskentelevällä henkilöllä on todettu positiivinen koronatestitulos 10.6.2021, Metsä Fibre tiedottaa.

Kemin biotuotetehtaan havainnekuva. Kuva: Metsä Group

Kyseessä on henkilön vapaa-ajalla otetun testin tulos ja henkilö on ollut oireeton.

Viranomainen on asettanut henkilön kanssa samaa taukotilaa käyttäneet kahden viikon karanteeniin. Karanteeni koskee 20 työmaalla työskentelevää henkilöä, mukaan lukien positiivisen testituloksen saaneen henkilön.

Kaikille biotuotetehtaan työmaalla työskenteleville tehdään jo aiemmin suunnitellut koronatestit ensi viikon aikana maanantaista 14.6.2021 eteenpäin. Edellinen massatestaus työmaalla tehtiin huhtikuussa, jolloin kaikki testitulokset olivat negatiivisia.

Koronan massatestejä tehdään yhtiön mukaan myös jatkossa aina tarvittaessa. Metsä Fibre tekee aktiivista yhteistyötä viranomaisen kanssa koronaturvallisuuden takaamiseksi.

Biotuotetehtaan työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 350 henkilöä ja noin 120 eri yritystä.

Koronaturvallisuuden takaamiseksi työmaalla pidetään yhtiön mukaan huolta turvaväleistä ja käytetään maskeja sekä pidetään hyvästä käsihygieniasta huolta. Töihin ei tulla flunssan oireissa. Kaikki työmaan sisätilat on järjestetty niin, että esimerkiksi turvavälit pystytään pitämään ja muun muassa käsienpesupaikkoja on saatavilla.

Iso rakennushanke

Vaikka suurin osa tehdasprojektin 1,6 miljardin euron suuruisesta investoinnista kohdistuu koneisiin ja laitteisiin, myös rakentamisen osalta kyse on todella isosta investoinnista.

Forecon on arvioinut, että tuosta summasta kohdistuu talonrakentamiseen karkeasti arvioituna noin neljännes. Euroissa se on 370 miljoonan euron luokkaa.

Kun mukaan lasketaan mittavat infra- ja pohjatyöt, rakentamisen arvo kipuaa 450 miljoonaan euroon. Päälle tulee vielä jo tehtyä ympäristösuunnittelua, projektinjohtoa ja muuta vastaavaa työtä, joka on maksanut jo kymmeniä miljoonia.

Lue lisää Kemin projektista: Kemistä tulee rakentajille jättipotti, rakentamisen osuus nousee useisiin satoihin miljooniin euroihin

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koronatartunta vei Kemin biotuotetehtaan rakentajia karanteeniin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat