Rakennusyritysten liikevaihdot kasvuun huhtikuussa – vahvimmassa vauhdissa infra-rakentaminen

Maa- ja vesirakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 18,9 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna ja myynnin määrä 11,1 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan infrarakentajat kasvattivat myyntiä ja liikevaihtoaan huhtikuussa selvästi talonrakentamista enemmän.

Tilastokeskuksen mukaan rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto ja myynnin määrä kääntyivät kasvuun huhtikuussa.

Työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 0,7 prosenttia ja myynnin määrä, josta hintojen muutosten vaikutus on poistettu, 1,3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Liikevaihto kasvoi etenkin maa- ja vesirakentamisessa.

Talonrakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto laski Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa 6,6 prosenttia ja myynnin määrä 6,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Maa- ja vesirakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 18,9 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna ja myynnin määrä 11,1 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 5,6 prosenttia ja myynnin määrä 6,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla. Tilastokeskus kuitenkin muistuttaa, että rakennusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla suurtakin vaihtelua laskutuskäytännöistä johtuen. Suurten projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka projekti olisi kestänyt useita kuukausia tai vuosia.

Rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto kasvoi huhtikuussa 1,1 prosenttia maaliskuuhun verrattuna. Kausitasoitettu myynnin määrä kasvoi 1,2 prosenttia kuukauden takaisesta.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihdot kasvuun huhtikuussa – vahvimmassa vauhdissa infra-rakentaminen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat