Senaatti-kiinteistöt asetti tarkat tavoitteet päästövähennyksille yli 2 miljoonan hankkeissa

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on asettanut tarkat päästövähennystavoitteet yli 2 miljoonan euron peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeilleen.

Senaatti on myös julkaissut ohjeistuksen, jossa esitellään keinoja, joilla hiilijalanjälkeen voi rakennushankkeissa vaikuttaa.

Suomessa on kaavailtu, että hiilijalanjäljen laskenta ja raja-arvot tulisivat osaksi rakennuslupaa vuoteen 2025 mennessä.

”Olemme päättäneet lähteä aktiivisesti hakemaan päästövähennyksiä jo nyt. Alkuvaiheessa tavoitteenamme on uudisrakennushankkeissa 25 prosentin ja korjaushankkeissa 15 prosentin vähennys” Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamisjohtaja Jonni Laitto kertoo.

Tavoitteita kehitetään kokemusten, strategiatyöskentelyn ja alan kehityksen mukaan tulevaisuudessa.

Työkaluja suunnitteluun ja rakentamiseen

Senaatin julkaisemassa ohjeistuksessa esitellään keinoja, joilla hiilijalanjälkeen voi rakennushankkeessa vaikuttaa.

Lisäksi siinä esitellään toimenpiteitä, joilla hiilijalanjäljen ohjaaminen saadaan osaksi hankkeen ohjaamisen kokonaisuutta normaalikäytännöksi.

”Päästöjä voi vähentää niin energiaratkaisujen kuin rakennusmateriaalien kautta. Erityisesti korjaus- ja muutoshankkeissa kiertotalouden ratkaisut voivat olla merkittävässä roolissa”, Senaatin rakennuttamisen ympäristövastuuasiantuntija Mirkka Rekola sanoo.

”Samat keinot eivät automaattisesti sovi kaikkiin hankkeisiin, joten hankesuunnittelussa kartoitetaan hankkeeseen parhaiten sopivat päästövähennyskeinot ja asetetaan lähtökohdat hiilijalanjäljen tavoittelulle ja ohjaamiselle hankkeen edetessä.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti-kiinteistöt asetti tarkat tavoitteet päästövähennyksille yli 2 miljoonan hankkeissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat