Kokeile kuukausi maksutta

Wasagroup teki Ylivieskan kanssa aluekehittämissopimuksen

Wasagroup ja Ylivieskan kaupunki ovat solmineet kaksivuotisen kehittämissopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää liikenteen solmukohtaan Taanilaan uusi liikekeskus.

Taanilan uusi yhtenäiskoulu Ylivieskassa rakennettiin elinkaarimallilla. Kuva: Tietoa Finland oy

Taanila sijaitsee Ylivieskan keskustan kupeessa. Alueelle suunnitellaan uutta koulutuksen, liikunnan, kaupan ja palveluiden keskittymää.

Taanila sijaitsee kahden valtatien risteyskohdassa. Alueen vahvuutena on vilkkaat liikenneväylät, jotka tuovat alueelle kävijöitä.

”Taanilasta voi tulla portti Ylivieskaan, paikka, joka saa myös matkalaiset pysähtymään”, kaupunginjohtaja Maria Sorvisto kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa, sillä yhtenä sysäyksenä hankkeelle oli uuden koulun rakentaminen alueelle. Koulun ympäristöön rakennetaan mittava lähiliikunta-alue, mikä huomioidaan alueen palvelutarjonnan suunnittelussa.

”Taanila ei tule korvaamaan nykyistä tarjontaa, vaan tavoitteena on tuoda Ylivieskaan jotain uutta. Se pitää sisällään paitsi kauppaa ja palveluja myös toiminnan ja olemisen paikkoja”, Sorvisto ja Wasagroupin myyntijohtaja Petteri Saarinen kertovat.

Taanilaan tavoitellaan lähialueiden perheitä palvelevia lähitoimintoja. Hyvät palvelut ja erinomaiset liikuntamahdollisuudet houkuttelevat tulevaisuudessa alueelle myös lisää lapsiperheitä. Palveluiden lisääminen tuo alueelle lisää työpaikkoja.

Tavoitteena on, että Taanila täydentää Ylivieskan palvelutarjontaa poiketen keskustan ja Savarin alueen tarjonnasta. Hankkeen tavoitteena on löytää Taanilaan toimijoita, jotka monipuolistaisivat ja vahvistaisivat Ylivieskan kaupallista rakennetta ja lisäävät palvelutarjontaa.

Taanilaa kehitetään kokonaisuutena ja alueelle lähdetään luomaan kokonaan omaa profiilia. Alueen rakentaminen voidaan toteuttaa vaiheittain.

”Ylivieskan jo valmiiksi vahva kaupallinen painoarvo on poikkeuksellinen kaupungin kokoluokkaan suhteutettuna. Sijainti antaa hyvät mahdollisuudet kehittää palveluiden ja kaupan palvelurakennetta edelleen”, Saarinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wasagroup teki Ylivieskan kanssa aluekehittämissopimuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat