Väylävirasto pyytää lausuntoja väyläverkon investointiohjelman luonnokseen

Väylävirasto pyytää lausuntoja väyläverkon vuosien 2022–2029 investointiohjelman luonnokseen. Kyseessä on viraston ehdotus rata-, maantie- ja vesiväylähankkeiden toteuttamisesta sekä niiden vaikutuksista. Ohjelma on osa valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman, Liikenne12-suunnitelman toimeenpanoa.

Investointiohjelmaa hyödynnetään muun muassa talousarvioesityksen valmistelussa.

”Ohjelma sisältää isoja kehittämishankkeita, isoja peruskorjaushankkeita ja hankekokonaisuuksia sekä pienempiä parantamishankkeita. Sen sijaan aiemmin päätetyt kehittämishankkeet sekä osa perusväylänpidon toimenpiteistä eivät sisälly investointiohjelmaan”, kertoo toimialajohtaja Pekka Rajala Väylävirastosta.

Lausuntoja kerätään 15.9.2021 saakka, jonka jäkeen investointiohjelma viimeistellään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Väylävirasto pyytää lausuntoja väyläverkon investointiohjelman luonnokseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat