Vuosaaren väylän syventäminen on suurhanke – yhä suurempien laivojen on päästävä Helsingin satamaan

Vuosaaren satamaan Helsingin edustalla johtavan väylän kulkusyvyys kasvaa vuoden loppuun mennessä valmistuvien ruoppaustöiden tuloksena 11 metristä 13 metriin. Suuri osa massoista on louhetta, jolle löytyy käyttöä Hernesaaren esirakentamisessa Helsingissä.

Vuosaaren satamaan pääsee ruoppausten valmistuttua entistä suuremmilla aluksilla. (Kuva: Matti Vuohelainen)
Tanskan salmista pääsee Itämerelle kulkusyvyydeltään enintään 15,3-metrinen alus. Pitkään ainoat sen kokoiset Suomen satamiin liikennöivät alukset olivat Sköldvikissä lastinsa purkavia öljytankkereita, mutta nykyään myös Porin Tahkoluodon, Naantalin ja Kotkan Mussalon satamissa käy yhtä syvällä uivia, irtolastia kuljettavia laivoja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuosaaren väylän syventäminen on suurhanke – yhä suurempien laivojen on päästävä Helsingin satamaan”

Viimeisimmät näkökulmat