Kokeile kuukausi maksutta

Kojamon vuokratuotot laskivat alkuvuonna – Asuntosijoittaja uskoo kysynnän palautuvan epidemian helpottaessa

Rakenteilla oli kesäkuun lopussa 2 793 Lumo-asuntoa, mikä on selvästi enemmän kuin vuosi sitten.

Jani Nieminen on yksi kiinteistö- ja rakennusalan kovapalkkaisimmista johtajista. Nyt hänen johtamassaan yhtiössä käynnistyy säästöohjelma ja muutosneuvottelut. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Asuntosijoittaja Kojamon liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 2 prosenttia 96,7 miljoonaan euroon. Nettovuokratuotto kasvoi 0,2 prosenttia ja oli 69,1 miljoonaa euroa.

Voitto ennen veroja oli 369,6 miljoonaa euroa. Yhtiön bruttoinvestoinnit katsauskaudella olivat 108,5 miljoonaa euroa eli 112 prosenttia liikevaihdosta.

Kojamon liikevaihto tammi-kesäkuussa kasvoi 1,8 prosenttia ja oli 194 miljoonaa euroa.
Nettovuokratuotto laski 0,3 prosenttia 124,5 miljoonaan euroon.

Taloudellinen vuokrausaste katsauskaudella oli 94,3 prosenttia.

Bruttoinvestoinnit vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla olivat yhteensä 176,5 miljoonaa euroa eli 91 prosenttia liikevaihdosta.

Rakenteilla oli katsauskauden päättyessä 2 793 Lumo-asuntoa, kun vuosi sitten vastaavana ajankohtana asuntoja oli rakenteilla 2 380.

Kojamon omistuksessa oli katsauskauden lopussa 36 165 vuokra-asuntoa.

”Kasvukeskukset houkuttavat jatkossakin”

Kojamo arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan vuonna 2021 edellisestä vuodesta 2–4 prosenttia. Aiemmin yhtiö arvioi, että liikevaihto kasvaa 3–5 prosenttia.

Kojamo arvioi, että muuttoliike palautuu riittävän rokotekattavuuden saavuttamisen jälkeen vähitellen pandemiaa edeltävälle tasolle.

”Yhteiskunnan avautumista ennakoi se, että olemme heinäkuussa tehneet ennätyksellisen määrän uusia sopimuksia. Ennakoidusti monet näistä ovat opiskelijoille, jotka ovat palaamassa yliopistokaupunkeihin lähiopetukseen”, toteaa Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen yhtiön tiedotteessa.

Koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitukset ovat vaikuttaneet tilapäisesti vuokra-asuntomarkkinaan ja muuttoliikkeeseen vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Lisäksi vuokra-asuntojen tarjonta on ollut korkealla tasolla. Näistä syistä Kojamon taloudellinen vuokrausaste laski ja vaihtuvuus kasvoi.

”Uskomme vahvasti siihen, että asunnot kasvukeskuksissa hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä houkuttavat asiakkaita myös jatkossa. Myös MDI:n kesällä julkistaman uuden väestöennusteen mukaan pääkaupunkiseudun vetovoima jatkuu myös tulevaisuudessa kaikissa kolmessa ennusteskenaarioissa”, Nieminen sanoo.

Tammi-kesäkuussa Kojamo aloitti yhteensä 610 uuden asunnon rakentamisen. Katsauskauden jälkeen Kojamo on tiedottanut lähes 600 asunnon rakentamisesta pääkaupunkiseudulle yhtiön nykyisten yhteistyösopimusten puitteissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon vuokratuotot laskivat alkuvuonna – Asuntosijoittaja uskoo kysynnän palautuvan epidemian helpottaessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat