Kuninkaantammen puukerrostalojen kutsukilpailun voittajaksi valittiin Helst

Hankkeessa rakennetaan 64 vapaarahoitteista, niin sanottua puolihitas-asuntoa Helene Schjerfbeckin puiston laidalle Kuninkaantammeen Helsinkiin.

Kuninkaantammen korttelin kutsukilpailu, voittajaehdotus "Puuperhe" / Helst Arkkitehdit Oy

Suomen Puukerrostalot Oy järjesti yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa puukerrostalotontin kutsukilpailun, jonka voittajaksi valittiin HELST Oy ehdotuksella ”Puuperhe”. Hankkeessa rakennetaan 64 vapaarahoitteista, niin sanottua puolihitas-asuntoa Helene Schjerfbeckin puiston laidalle Kuninkaantammeen Helsinkiin.

Kilpailulautakunnan puheenjohtaja Teppo Laurilan mukaan kilpailu oli ensimmäinen arkkitehtuurikilpailu, joka pohjautui Suomen Puukerrostalojen sekä Ympäristöministeriön ”Kasvua ja kehitystä puusta” tukiohjelmassa tuotettuun avoimeen tilaelementtisuunnittelun oppaaseen.

Tuomariston mukaan voittajaehdotus on eläytyen ja huolellisesti laadittu ja arkkitehtoninen vaikutelma on sympaattinen. Kadunvarsirakennuksen kattomuoto ja rytmitys neljään eriväriseen osaan istuttaa sen hienosti osaksi Kuninkaantammen korkeudeltaan vaihtelevaa pikkukaupunkimaista miljöötä.

Kilpailussa oli mukana kolme arkkitehtitoimistoa, HELST OY, Visiomo Oy sekä Arkkitehtitoimisto Antti Heikkilä Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuninkaantammen puukerrostalojen kutsukilpailun voittajaksi valittiin Helst”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat