Kokeile kuukausi maksutta

Toas mielii purkutöihin Tampereen Lukonmäessä – luhti- ja kerrostalojen tilalle tiiviimpää rakentamista

Alueelle tulee myös vapaarahoitteisia asuntoja.

Kuuntele juttu

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (Toas) suunnitelmissa on purkaa kaksi sen asuntokohdetta Lukonmäessä. Vuosina 1981–1982 rakennettuja luhti- ja kerrostalojen tilalle mielitään kaavamuutoksen kautta uutta ja tehokkaampaa rakennuskantaa. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Hankkeelle on näytetty tällä viikolla vihreää valoa myös Tampereen kaupunginhallituksessa, joka hyväksyi kokouksessaan Toasin ja Tampereen kaupungin yhteistyösopimuksen. Lukonmäen kohteissa asutaan edelleen, mutta Toasin mukaan talot ovat jo teknisesti siinä kunnossa, ettei niiden korjaaminen ole enää järkevää.

Nykyisissä, purettavissa kohteissa on yhteensä 114 asuntoa. Kahteen uuteen opiskelijataloon tulisi sata asuntoa ja solujen sijaan ne ovat yksiöitä tai kaksioita.

Kaavamuutoksella haetaan rakennusoikeutta myös noin 250 vapaarahoitteiselle asunnolle. Rakennusoikeuksia myymällä Toas saa pääomaa opiskelijataloihin. Aamulehden mukaan alueen rakennusoikeutta myydään Peabille, mutta sitä tulisi myös Tampereen kaupungille.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Toas mielii purkutöihin Tampereen Lukonmäessä – luhti- ja kerrostalojen tilalle tiiviimpää rakentamista”

  1. Toas on ihan systemaattisesti laiminlyönyt näiden vanhojen kohteidensa huoltoa ja ylläpitoa vuosien ajan, kumma juttu että korjausvelkaa on niin paljom että kannattaa mielummin purkaa vanhat ja rakentaa uudet tilalle.

  2. Niin. Kyllä se niin on että Toas on laiminlyönyt näidenkin hankkeiden kunnossapidon. Ja eivätkö nämäkin hankkeet olleet kaupungin vuokratonteilla? Miten kaupungin vuokratonteilla vuokraoiketta voi myydä?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat