Järvenpään laattaromahduksen ensimmäinen tutkinta on valmistunut

Kesäkuun alussa Järvenpään Mestariasuntojen työmaalla tapahtuneen elementtiturman ensimmäinen tutkinta on valmistunut.

Elementtien nostoihin liittyy edelleen riskejä vaikka työturvallisuus on kehittynyt. Kuva: Liisa Takala

Pajalassa sijaitsevalla asuinkerrostalotyömaalla oli käynnissä parveke-elementtien asennukset, kun nostossa olleen parvekelaatan kiinnitykset pettivät. Onnettomuus tapahtui kesäkuun alussa.

Laatta putosi ja pudotessaan romahdutti alla olleen parvekelinjan maahan saakka. Myös toinen, viereinen linja vahingoittui osittain. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Kohteen rakennuttaja Mestaritoiminta on saanut urakoitsijana toimivan Hartela Etelä-Suomen laajan selvityksen tapahtumasta. Yhtä yksittäistä syytä tapahtumaan ei löytynyt, vaan se johtui monen asian summasta.

”Tapahtuman selvittely ja johtopäätökset tulevat varmasti muuttamaan alan suunnittelua, ohjeistuksia ja käytäntöjä elementtitoimitusten osalta”, rakennuttaja Mestaritoiminnan  investointi- ja kehitysjohtaja  Jani Kervinen kertoo.

Kervinen ei voi kommentoida raportin sisältöä enempää, sillä seuraavaksi yhtiö odottaa Aluehallintoviraston raporttia onnettomuuden tutkinnasta.

”Sen pitäisi valmistua syyskuun lopulla ja sen jälkeen tiedämme tarkemmin asiasta.”

Parvekelinjan romahtamisen aiheuttama aikatauluviive on saatu kurottua kiinni ja talot valmistuvat alkuperäisen suunnitelman mukaan maaliskuussa 2022.

Järvenpään onnettomuus muistuttaa elementtinostojen riskeistä. 

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Järvenpään laattaromahduksen ensimmäinen tutkinta on valmistunut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat