Kokeile kuukausi maksutta

Kruunuvuorensillat-hankkeen urakkasopimus allekirjoitettiin – rakentaminen alkaa lokakuussa

Kreaten ja YIT:n työyhteenliittymä Kruunusillat on allekirjoittanut urakkasopimuksen Kruunuvuorensillat-hankkeesta Helsingin kaupungin kanssa.

Kruunuvuorensilta yhdistää Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan. Kuvassa myös etualalla nykyinen Korkeasaarensilta ja tulevan Finkensillan pää. Kuva: Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects

Urakkaan kuuluu Kruunuvuorenrannan ja Korkeasaaren yhdistävän Kruunuvuorensillan ja Korkeasaaren ja Nihdin yhdistävän Finkensillan rakentaminen sekä Korkeasaaren esirakentamistöitä. Monivuotisen hankkeen arvo on noin 126 miljoonaa euroa, josta molempien yhtiöiden osuus on puolet.

Työyhteenliittymä Kruunusillat aloittaa työt kohteessa lokakuun puolivälissä työmaan perustamisella. Ensimmäisiä varsinaisia työvaiheita ovat vesirakentamisen aloittaminen sekä työsiltojen rakentaminen kumpaakin siltatoteutusta varten. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 aikana.

Kruunuvuorensilta rakennetaan pelkästään joukkoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn käyttöön, mikä on harvinaista jopa maailmanlaajuisesti. Silta tulee olemaan 1200 metrin mitallaan Suomen pisin mutta myös pitkäjänteisin ja korkein silta. Sen keskipyloni kohoaa 135 metrin korkeuteen ja alituskorkeus on 20 metriä.

Kruunusillat-hankkeen tekemistä ohjaavat paitsi korkeat tekniset vaatimukset myös ympäristöarvot, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa jo suunnitteluvaiheessa. Tehdyt ympäristöselvitykset ohjaavat vahvasti myös toteutusta ja vaikuttavat muun muassa töiden aikatauluttamiseen.

”Toteutamme esimerkiksi ruoppauksen talvella ja puomien avulla, jotta veden sameus ei leviä alueen ulkopuolelle eikä häiritse vaelluskalojen kutuaikaa eikä lintujen pesimistä. Ylipäätään pyrimme tekemään kaikki työt mahdollisimman vähällä häiriöllä, mutta esimerkiksi paalutus kantaa merellä kauemmaksikin eikä äänen etenemiseltä voi välttyä”, TYL Kruunusiltojen urakan projektipäällikkö Jari Humalajoki Kreatelta sanoo tiedotteessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kruunuvuorensillat-hankkeen urakkasopimus allekirjoitettiin – rakentaminen alkaa lokakuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat