Kokeile kuukausi maksutta

TS: Herttuankulman rakentaminen vie ja tuo rahaa Turun kaupungille

Turun kaupunkiympäristölautakunta palautti tiistaina 21. syyskuuta uuteen valmisteluun Herttuankulman 11 miljoonan euron infrakustannusarvion, koska siitä puuttui osa kustannuksista. Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Rakentaminen alueelle edellyttää myös pilaantuneiden maiden kunnostusta, johon uppoaa noin 15 miljoonaa euroa kaupungin rahaa. Vaikka kaupungilta siis menee alueen saattamiseksi rakennuskelpoiseksi kosolti rahaa, sitä myös tulee. Kaupunki odottaa saavansa maan myynnistä ja maankäyttömaksuista arviolta 66 miljoonaa euroa, josta noin kolmasosa on jo tullutkin.

Kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä tiistaina olleeseen kustannusarvioon sisältyy kymmenen katua, kolme aukiota, kuusi kevyen liikenteen väylää ja kaksi puistoa. Aiemmin huolintaliikkeiden ja pienyritysten valloittamasta alueesta on tulossa peräti 4400 asukkaan kerrostaloalue. Jo tällä hetkellä alueella rakentavat asuntoja Lehto Group, Pohjola Rakennus sekä Rakennusliike Lapti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TS: Herttuankulman rakentaminen vie ja tuo rahaa Turun kaupungille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat