Kokeile kuukausi maksutta

YIT mukaan Baltian asuntosijoitusyhtiöön

YIT ja BTA Baltic Insurance Company perustavat yhteissijoitusyhtiön Baltian asuntoinvestointeja varten.

BTA edustaa hankkeessa Vienna Insurance Groupia. Yhteissijoituksen investointikapasiteetti on yhteensä 120 miljoonaa euroa.

Samassa yhteydessä YIT on myös sopinut viiden Tallinnaan, Riiaan ja Vilnaan rakennettavan, yhteensä 65 miljoonan euron arvoisen vuokrakerrostalon myynnistä yhteissijoitusyhtiölle. Osapuolet pyrkivät investoimaan jäljellä olevan investointikapasiteetin YIT:n projekteihin Baltian maissa seuraavien kolmen vuoden aikana.

YIT:n osuus yhteissijoituksesta on 30 prosenttia. Viisi kerrostaloa rakennetaan vuosina 2021–2023. Osapuolet ovat sopineet, että yrityksen toiminnasta sekä asuntojen vuokrauksesta vastaa ulkopuolinen kumppani Lumi Capital.

”YIT:n vuokra-asuntoportfolion tavoitteena on tarjota vakaata vuokrakassavirtaa ja luoda lisäarvoa arvonnousun kautta. Asuntorakentamisen projektiportfolion tehokas hyödyntäminen ja uudentyyppiset omistusmallit lisäävät myös yhtiön investointikapasiteettia ja tehostavat pääomakiertoa”, YIT:n
Sijoittajakumppanuudet-yksikön johtaja Pasi Huhtakangas kertoo sijoittajatiedotteessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT mukaan Baltian asuntosijoitusyhtiöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat