Kokeile kuukausi maksutta

Ennuste: Asunnot kallistuvat Helsingissä seuraavan vuoden aikana yli 4 prosenttia – Näillä alueilla hintojen nousu on hurjinta

Tampereelle ja Turkuun ennustetaan kovempaa hinnannousua, kuin yhteenkään pääkaupunkiseudun kaupungeista.

Kuva: Roni Rekomaa

Kiinteistömaailman uusi barometri ennustaa, että Helsingin asuntojen hinnat nousevat seuraavan 12 kuukauden aikana 4,3 prosenttia. Edellisten 12 kuukauden aikana hinnat nousivat 6,8 prosenttia. Koko maan ennuste on 3,1 prosenttia.

Suurinta arvonnousua ennustetaan muun muassa Veräjämäkeen, Kallioon, Eira– Hernesaareen, Kulosaareen ja Etu-Vallila– Alppilaan. Näillä alueilla nousuennuste on 5–6 prosenttia.

Viimeisen 12 kuukauden aikana hinnat nousivat eniten Töölössä, Eira–Hernesaaren alueella ja Lauttasaaressa sekä Veräjämäessä ja Roihupellossa, joissa kummassakin on rakennettu paljon uudistuotantoa. Kovimman arvonnousun alueella hinnat nousivat 9 prosenttia tai jopa yli sen.

Kiinteistömaailman mukaan tulevan Raide-Jokerin läheisyys vetää puoleensa aluekehitystä ja nostaa myös kysyntää. Pihlajamäkeen ennustetaan 3,7 prosentin kasvua, mihin vaikuttaa suunnitelmat ostoskeskuksen uudistamisesta ja alueen täydennysrakentamisesta.

Yksi Helsingin täydennysrakentamisen painopisteistä lähitulevaisuudessa on Mellunkylä, jonne ennustetaan 12 kuukauden aikana 3,5 prosentin kasvua.

Asuntotyypeistä kovin kysyntä on Kiinteistömaailman mukaan tällä hetkellä isommissa kerrostaloasunnoissa. Neliöiden hinnat ovat nousseet arvonkehityksessä hetkellisesti jopa yksiöiden edelle.

Espoossa Kiinteistömaailma ennustaa seuraavalle 12 kuukaudelle 4 prosentin kasvua. Edellisten 12 kuukauden aikana hinnat nousivat 6,9 prosenttia.

Kovinta arvonnousua, 5,3 prosenttia, ennustetaan Haukilahteen. Tapiolassa asuntojen hintojen ennustetaan nousevan 4,5 prosenttia. Edellisten 12 kuukauden aikana Tapiolan asuntojen hinnat nousivat 8 prosenttia.

Nousua ennustetaan Espoossa etenkin tulevan Länsimetron jatkeen alueelle Finnooseen, Espoonlahteen ja Saunalahteen. Myös Kauklahden maine on Kiinteistömaailman mukaan parantunut, ja sinne ennustetaan 4,4 prosentin kasvua.

Vantaalla asuntojen hintojen ennustetaan nousevan niin ikään 4 prosenttia. Edellisten 12 kuukauden aikana nousu oli 5,8 prosenttia.

Suurinta nousua ennustetaan muun muassa Kehäradan varteen Leinelään ja Kivistöön, Keski-Vantaalle Ylästöön, Tammistoon ja Kartanonkoskelle sekä Itä-Vantaalle pientalovaltaisille alueille Kuninkaanmäkeen, Itä-Hakkilaan ja Päiväkumpuun.

Vaikka pääkaupunkiseudun ennuste on kokonaisuudessaan koko maata parempi, jäävät kaikki pääkaupunkiseudun kaupungeista Turusta ja Tampereesta.

Turkuun ennustetaan 4,7 prosentin ja Tampereelle 4,6 prosentin kasvua. Edellisen 12 kuukauden aikana hinnat nousivat Turussa 7,1 prosenttia ja Tampereella 6 prosenttia.

Kiinteistömaailman hinnankehitysennuste perustuu tekoälypohjaiseen mallinnukseen, ja eri asuntotyyppien kysyntä- ja tarjontanäkymät taas paikallisten välittäjien arvioihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ennuste: Asunnot kallistuvat Helsingissä seuraavan vuoden aikana yli 4 prosenttia – Näillä alueilla hintojen nousu on hurjinta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat