Jatke rakentaa jättimäisen urheiluhallin Espooseen

Nuorisoseura Logen i Gröndalin perustama yhtiö Kameleonten ab ja Jatke oy ovat sopineet Espoon Leppävaaran urheilupuistoon nousevan jättimäisen urheiluhallin rakentamisesta.

Kuva: Harc oy, House of Architects

Jatke toimii kohteen pääurakoitsijana ja vastaa myös projektinjohtourakasta. Hanke on käynnistynyt maanrakennustöillä. Urheilijat pääsevät halliin keväällä 2023.

Kameleonten-halli parantaa ratkaisevasti lasten ja nuorten urheilumahdollisuuksia Espoossa ja läntisellä pääkaupunkiseudulla. Peräti noin 14500 neliömetrin laajuinen halli tarjoaa tilat useammalle lajille, esimerkiksi yleisurheilulle, koripallolle, salibandylle, futsalille, käsipallolle ja telinevoimistelulle. Tilat soveltuvat niin kilpaurheilijoille kuin harrastajillekin. Halli on suunniteltu erityisesti harjoitushalliksi.

Urheilupuiston sijainti Leppävaaran aluekeskuksessa tarkoittaa, että saavutettavuus on erinomainen. Paikalle pääsee paikallisjunalla, junalla, bussilla ja autolla kaikista ilmansuunnista. Vuonna 2024 valmistuva Raide-Jokeri parantaa liikenneyhteyksiä entisestään.

Halli palvelee paitsi paikallista seuratoimintaa, myös koko läntistä pääkaupunkiseutua ja Uuttamaata. Yleisurheilusali ja sen kansainväliset mitat täyttävä kiertävä 200 metrin juoksurata yleisurheilustadionin katsomon vieressä mahdollistavat monenlaisen harrastamisen ja urheilutapahtumat. Halli luo mahdollisuuksia eri lajien väliseen kanssakäymiseen ja lasten ja nuorten monipuoliseen urheilukasvatukseen. Halliin tulee myös nuorille urheilijoille kohdistettu kuntosali sekä Leppävaaran urheilupuistoa tukevia toimintoja, kuten pukuhuoneita ja teknisiä tiloja. Halli palvelee myös viereiselle kentälle tulevan ison tekojään käyttäjiä.

Kameleonten-halli täydentää jo entisestään laadukasta Leppävaaran urheilupuistoa, josta jo nyt löytyvät yleisurheilu- ja jalkapallostadion, jalkapallon tekonurmikenttä, jalkapallokupla, palloilusali, uimahalli, maauimala, jäähalli, hiihtoladut, lenkkeilymaastot ja skeittipuisto.

”Espoon kaupungin näkökulmasta Kameleonten edustaa modernia yhteistyötä liikuntapalveluiden, oppimisen polun ja kolmannen sektorin toimintakentän kanssa. Toivon, että saamme rakennettua pilotin 2–6-vuotiaiden motoristen taitojen kehittämiselle yhteistyömallilla seurojen kanssa. Lisäksi Kameleonten nostaa Leppävaaran alueen koulujen mahdollisuudet liikuntaan aivan uudelle tasolle. Muun muassa Urhea-toimintaa voimme kehittää vastaamaan Mäkelänrinteen kampuksen tasoa”, Espoon kaupungin liikuntajohtaja Martti Merra sanoo tiedotteessa.

”Kameleonten-hallin rakennusurakka on hyvä jatkumo Jatkeen urheiluhallihankkeille. Urakoimme parhaillaan Pirkkolan urheilupuistoon Helsingissä liikuntahallia, ja uusi upea Urhea-halli valmistui Helsinkiin elokuussa 2021. Urhea-hallin hankkeessa työskennelleet jatkelaiset siirtyvät Kameleonten-hallin projektiin”, Jatkeen Toimitilat-yksikön liiketoimintajohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Jatke ei kerro tiedotteessaan hankkeen rakennuskustannuksia tai yhtiön urakan arvoa. Kesäkuussa Länsiväylä-lehdessä olleen uutisen mukaan halli maksaisi parikymmentä miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke rakentaa jättimäisen urheiluhallin Espooseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat