Junttan tuo markkinoille sähkökäyttöisen paalutuskoneen

Kuopiolainen Junttan oy on kehittänyt ja rakentanut sähkökäyttöisen lyöntipaalutuskoneen, joka yhtiön mukaan olisi jopa maailman ensimmäinen laatuaan.

Kuva: Junttan

Ensimmäisen koneen omistaa useissa Euroopan maissa toimiva tanskalaislähtöinen Per Aarsleff -konserni, ja kone otetaan käyttöön Ruotsissa lokakuussa.

Nyt esiteltävä kone Junttan PMx2e sijoittuu kooltaan markkinoiden yleisimpään kokoluokkaan Euroopassa. Se mahdollistaa suurimmillaan kuuden tonnin lyöntipainon käytön koneen työpainon ollessa noin 70 tonnia. Junttan uskoo uuden koneen avaavan sekä yhtiölle että sen asiakkaille aivan uusia mahdollisuuksia vastata tulevaisuuden vaatimuksiin.

Uudessa mallissa on kiinnitetty erityistä huomiota koneen käytettävyyteen. Kone on suunniteltu niin, että sen käytettävyys eroaa mahdollisimman vähän tavanomaisesta dieselkäyttöisestä paalutuskoneesta. Koneen akkujen lataaminen on myös suunniteltu niin, että se on vaivatonta myös vaativissa työmaaolosuhteissa.

”Muuttuvat vaatimukset asettavat myös maanrakennusalalle tarpeen kehittää uusia ratkaisuja, joilla vastataan kestävän kehityksen mukanaan tuomiin haasteisiin. Pitkän, yli neljän vuoden tutkimus- ja kehitystyön jälkeen tuomme markkinoille ensimmäisen koneen, jolla pystytään tehokkaasti korvaamaan aikaisemmin dieselmoottorin voimalla toiminut raskas maanrakennuskone. Uskomme, että uusi ratkaisumme avaa asiakkaillemme aivan uusia mahdollisuuksia vastata rakennusteollisuuden tavoitteisiin pienentää päästöjä”, Junttanin toimitusjohtaja Pasi Poranen sanoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Junttan tuo markkinoille sähkökäyttöisen paalutuskoneen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat