Turku leikkasi jättimäisen ratapihahankkeen areenan ja elämyskeskuksen rakennusoikeutta

Turun kaupunki on tarkentanut suunnitelmiaan ratapiha-alueen asemakaavan muutoksen suhteen. Tarkistetussa asemakaavaehdotuksessa alueelle kaavailtujen monitoimiareenan ja elämyskeskuksen rakennusoikeus on supistunut selvästi.

Viitesuunnitelma Turun ratapihan alueesta. Kuva: PES-Arkkitehdit

Koko ratapiha-alueen tarkistettu uudisrakentamisen rakennusoikeus on nyt 166350 kerrosneliömetriä. Areenan ja elämyskeskuksen rakennusoikeutta on pienenetty noin 20000 kerrosneliötä.

Sen sijaan asuinrakentamisen rakennusoikeus säilyy samana kuin aikaisemmin, vaikka korkeimpien asuinkerrostalojen kerroslukua onkin pienennetty alueen lounaiskulmassa, jonne esitetään yhtä uutta kerrostaloa. Alueelle on tulossa arviolta noin 900 uutta asuntoa ja 1400 uutta asukasta.

Asemakaavaehdotuksen perusratkaisu on pysynyt entisellään. Alueen keskeisen osan muodostaa korttelialue nykyisen varikkoalueen paikalla, johon sijoittuvat monitoimiareena, elämys- ja tapahtumakeskus, hotelli sekä liikunta-, palvelu- ja toimistotiloja.

Köydenpunojankadun varteen ja alueen lounaiskulmaan Resiinaraitin lähelle on varattu korttelialueet asuin-, liike- ja toimistorakentamiselle ja Ratapihankadun varteen korttelialue toimistorakentamiselle. Ratapihan ylittää jalankulun ja pyöräilyn yhteys osana areenan ja elämyskeskuksen kansipihaa.

Ratapiha-alueen asemakaavan muutosehdotukseen tehtiin lausuntojen ja muistutusten sekä kehittäjäyhtiön tarkentuneiden tavoitteiden myötä muutoksia. Ne edellyttävät ehdotuksen uutta nähtävillä oloa, joten kaupunki onkin asettanut asemakaavan muutosehdotuksen uudelleen nähtäville. Tarkennettu ehdotus on nähtävillä 11.10.–9.11. välisenä aikana.

Ilman asuntojakin laskettuna Turun ratapihahankkeen kokonaisinvestoinniksi on arvioitu 240 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turku leikkasi jättimäisen ratapihahankkeen areenan ja elämyskeskuksen rakennusoikeutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat