Kokeile kuukausi maksutta

Lempäälän valtuusto hyväksyi yksimielisesti uimahallin rakentamisen Ideaparkin alaiseen luolastoon

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti keskiviikkona 24. marraskuuta uimahallin rakentamishankkeen käynnistämisestä.

Havainnekuva Lempäälään suunnitellun uimahallin allastiloista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama oy

Uimahalli rakennetaan Ideaparkin maanalaiseen luolastoon. Rakennustyöt alkavat vuonna 2022, ja uimahallin olisi tarkoitus olla valmiina vuodenvaihteessa 2023–2024. Uimahallihankkeen arvioitu kustannusarvio on noin 17,8 miljoonaa euroa, ja siihen haetaan avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

”Usean vuoden työ tuli nyt päätökseen. Tätä on suunniteltu vuosia, ja tavoite on nyt saavutettu. Vihdoinkin saamme kuntalaisten kauan toivoman uimahallin Ideaparkin luolastoon”, kunnanjohtaja Heidi Rämö sanoo tiedotteessa.

Kunnanhallitus äänesti rakentamisen puolesta jo 15.11. olevassa kokouksessa, ja nyt valtuuston hyväksynnän jälkeen hanketta päästään edistämään ripeästi.

”Seuraavaksi järjestetään kilpailutuksia rakennushankkeeseen tarvittavista konsulteista ja urakoitsijoista sekä edistetään jo hahmoteltua toteutussuunnitelmaa.”

Lempäälän uimahalli

  • Uimahalli on Lempäälän kunnan ja kauppakeskusyritys Ideaparkin yhteishanke.
  • Hanketta edistää Kiinteistö oy Lempäälän Uimahalli, josta Lempäälän kunnan omistusosuus on 55 prosenttia ja Ideaparkin omistusosuus 45 prosenttia.
  • Suunnitelmissa on noin 700 neliömetriä altaita kuntouintiin, vesijuoksuun, uimaopetukseen. Lisäksi toteutetaan hieronta- ja porealtaat sekä saunat.
  • Uimahalliin pääsee kauppakeskuksen sisältä ja sen piha-alueelta.
  • Lempäälän uimahallin palveluntuottajana toimii Kuohun Uimavalvonta oy, joka vastaa uimapalvelutoiminnasta eli uimavalvonta ja -opetuksesta sekä lipunmyynti- ja kahvilatoiminnasta. Kiinteistöyhtiö kilpailutti palveluntuottajan julkisena hankintana keväällä 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lempäälän valtuusto hyväksyi yksimielisesti uimahallin rakentamisen Ideaparkin alaiseen luolastoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat