Kokeile kuukausi maksutta

Sweco voitti Tampereen henkilöratapihan uusimisen rakentamissuunnittelun

Tampereen henkilöratapiha uudistuu lähivuosina.

Suomi-rata nopeuttaisi Tampereen ja Helsingin välin matkustamista. Tampereen rautatieasema kuva: Timo Marttila
Kuuntele juttu

Sweco on voittanut Tampereen henkilöratapiha -hankkeen rakentamissuunnittelun ja erillistoimeksiantona hankkeeseen kuuluvan turvalaitesuunnittelun toimeksiannot Väylävirastolta.

Hankkeessa toteutetaan Tampereelle uusi henkilöliikennelaituri ja paremmat kulkuyhteydet junamatkustajille koko henkilöratapihan alueella.

Asemalaitureilla uusitaan katokset, järjestellään uudelleen henkilöjunien huolto sekä tehdään raiteistomuutosten vaatimat sähköradan ja turvalaitteiden päivitykset.

Näiden vaatimien suunnittelutehtävien lisäksi Swecon vastuulla on yhteensovittaa muiden konsulttien edistämät silta- ja rakennesuunnittelutyöt.

Peruskorjaushankkeen suunnittelun lähtökohtana toimii muun muassa ratalain mukainen ratasuunnitelma.

Swecon tilausten yhteisarvo on noin 3,1 miljoonaa euroa. Yrityksen suunnittelu on jo osittain käynnistynyt.

Hanke on osa Tampereen kannen kehittämistä

Tampereen rautatieaseman henkilöratapiha ja sen lähiympäristö kokevat lähivuosina suuria muutoksia, kun Tampereen henkilöratapiha -hanke sekä siihen nivoutuvat hankkeet valmistuvat.

Peruskorjauksen tavoitteena on parantaa henkilöratapihan toimivuutta, matkustajien olosuhteita ja henkilöjunien huoltoa. Lisäksi tavoitteena on luoda edellytykset Asemakeskuksen kehittämiselle henkilöratapihan järjestelyjen osalta.

Hanke on tiedotteen mukaan merkittävä osa Tampereen Kannen alueen kehittämistä ja ensimmäisiä vaiheita Asemakeskuksen toteutuksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sweco voitti Tampereen henkilöratapihan uusimisen rakentamissuunnittelun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat