Betolar ja Kiilto aloittavat vähähiilisten lattiatasoitteiden kehittämisen

Kemianteollisuusyritys Kiilto ja materiaaliteknologiayritys Betolar käynnistävät yhteistyön vähähiilisten lattiatasoitteiden kehittämiseksi.

Betolarin Juha Leppänen.

Yhteisenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen merkittävä vähentäminen rakennusalalla.

Betolar on kehittänyt Geoprime-teknologian, joka hyödyntää eri teollisuudenalojen materiaalisivuvirtoja luodakseen vähähiilisen vaihtoehdon rakennusmateriaaleissa käytetylle sementille.

Kiillon kunnianhimoinen tavoite on korvata sementti sideaineena tällä materiaalilla ensin lattiatasoitteissa ja laajentaa tämän vaativan tuotekehityksen tulokset myöhemmin muihin sementtisideaineisiin tuotteisiin.

”Olemme innoissamme päästessämme kehittämään näitä tärkeitä uusia ratkaisuja. Tämä on valtava harppaus eteenpäin matkallamme toimialamme ympäristöjohtajuuteen”, sanoo Miikka Haapa-aho, Kiillon rakentamisen Business Area Director yhtiön tiedotteessa.

”Merkittävät ympäristöhyödyt syntyvät kahta kautta. Ensiksikin sementin korvaaminen teollisuuden sivuvirtojen aineksilla leikkaa radikaalisti raaka-aineen hiilidioksidipäästöjä, jopa viidennekseen nykyisestä. Toiseksi sivuvirtojen hyödyntäminen rakennusmateriaalien valmistuksessa vähentää merkittävästi neitseellisten luonnonvarojen käyttöä”, kertoo Betolarin innovaatiojohtaja ja perustaja Juha Leppänen tiedotteessa.

Tuotantomääriltään lattiatasoitteet ovat yksi suurimmista tuoteryhmistä Kiillon rakentamisen liiketoiminnassa. Uudenlaisen, ympäristön kannalta paremman vaihtoehdon kehittäminen vähentäisi näin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi koko arvoketjussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betolar ja Kiilto aloittavat vähähiilisten lattiatasoitteiden kehittämisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat