Ehrnroothit ja Kiilto sijoittivat sementtiä korvaavaa tuotetta kehittävään Betolariin

Materiaaliteknologiayritys Betolar on kerännyt suomalaisilta ja kansainvälisiltä sijoittajilta juuri päättyneellä rahoituskierroksellaan viisi miljoonaa euroa tuotekehitystyönsä nopeuttamiseksi ja markkina-asemansa vahvistamiseksi.

Rahoituskierroksen suurimpina sijoittajina ovat olleet Nidoco, Kiilto Ventures, Ahti Invest ja Kilo Invest.

”Tämän merkittävän pääomaruiskeen turvin pystymme Betolarin nykyisessä kehitysvaiheessa entisestään lisäämään vahvaa tuotekehitystyötämme ja teollisia markkina-avauksiamme. On hienoa, että ammattimaiset, lisäarvoa tuovat sijoittajat ovat tunnistaneet potentiaalimme ja ovat mukana tukemassa tätä erittäin tärkeää työtä vähentää rakentamisen hiilidioksidipäästöjä”, Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen sanoo tiedotteessa.

Sijoituskierroksen merkittävin sijoittaja oli ruotsalainen Nidoco ab. Se on itsenäinen osa Virala-konsernia, jonka omistavat Alexander ja Albert Ehrnrooth. Virala-konsernin perustama pörssilistattu Virala Acquisition Company (VAC) ilmoitti vastikään aikovansa sulautua lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin erikoistuneen Purmo Groupin kanssa.

Nidoco on ilmaissut kiinnostuksensa osallistua myös tuleviin rahoituskierroksiin.

”Betolar on erittäin kiinnostava sijoituskohde, sillä rakennusmateriaaliteollisuuden maailmanmarkkinat ovat satoja miljardeja euroja, joista jo murto-osakin luo tilaa mittavalle kasvulle. Betolarin Geoprime-teknologiaratkaisu mullistaa rakennusmateriaalien ympäristövaikutukset myönteisellä tavalla. Haluamme, että pääomamme tukee juuri tällaisten yhtiöiden matkaa kansainvälisille markkinoille”, Nidocon toimitusjohtaja Patrick Castrén perustelee Nidocon osallistumista sijoituskierrokseen.

Kiilto Ventures on osa Soljan suvun omistamaa Kiiltoa, joka valmistaa muun muassa rakentamisessa käytettäviä massoja, tasoitteita, vedeneristeitä ja liimoja. Kiilto Venturesin tavoitteena on löytää innovaatioita ja solmia yhteistyökumppanuuksia, jotka tukevat Kiillon strategista tavoitetta olla alansa ympäristöjohtaja.

”Kiilto on satavuotias perheyritys, jolla on visio vuoteen 2080. Olemme tällä hetkellä erittäin kilpailukykyisiä, mutta maailma muuttuu nopeasti. Meillä täytyy olla huomisen näkymä, ja siksi teemme innovointityötä monella tasolla. Rakentamisen monimuotoisen toimialan ympäristövastuullisuuden kehittäminen on yksi merkittävä tulevaisuuden suuntaus”, Kiillon liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Ville Solja sanoo.

Solja näkee mahdollisuuksia myös liiketoiminnalliselle yhteistyölle Betolarin kanssa. Kiillon ratkaisut ulottuvat rakentamisen lisäksi teollisuuden liimoihin ja palonestoon, ammattihygieniaan sekä kuluttajatuotteisiin.

”Meillä on toisiamme täydentävää osaamista ja ympäristöajattelussamme yhteinen arvopohja, jolle on hyvä yhdessä rakentaa. Kiinnostavan pääomasijoituksen lisäksi koemme erittäin mielenkiintoisena mahdollisuuden kehittää yhdessä vähähiilisiä ratkaisuja.”

Betolar on kehittänyt vähähiilisen Geoprime-teknologian, jolla sementti voidaan korvata sementtipohjaisissa rakennusmateriaaleissa. Teknologia hyödyntää eri teollisuudenalojen materiaalisivuvirtoja rakennusmateriaalien side- ja runkoaineina.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ehrnroothit ja Kiilto sijoittivat sementtiä korvaavaa tuotetta kehittävään Betolariin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat