Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannusten voimakas nousu jatkui marraskuussa – puutavaran hinta jatkoi loivaa laskuaan

Rakentamisen kustannusten yleinen nousuvauhti pysytteli marraskuussa kutakuinkin viime kuukausien tasolla. Sen sijaan lokakuussa laskuun taipuneet puutavaran hinnat jatkoivat loivaa alamäkeään.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2021 marraskuussa 9,6 prosenttia vuoden takaisesta. Tarvikepanosten kustannukset nousivat vuodessa 13,7 prosenttia ja työkustannukset 6,5 prosenttia. Palveluiden hinnat sen sijaan laskivat vuoden aikana hieman, 0,1 prosenttia.

Lokakuusta marraskuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi nousi 0,3 prosenttia. Nousu on viime kuukausina hidastunut kesä-elokuusta, jolloin rakennuskustannusindeksin kuukausimuutos oli keskimäärin 1,6 prosenttia. Tarvikepanosten hinnat nousivat 0,5 prosenttia ja palveluiden hinnat 0,1 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Työpanosten hinnat pysyivät marraskuussa edellisen kuukauden tasolla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannusten voimakas nousu jatkui marraskuussa – puutavaran hinta jatkoi loivaa laskuaan”

Viimeisimmät näkökulmat