Kokeile kuukausi maksutta

Yle: YIT sai jatkoaikaa Wasa Station -hankkeen toteutussopimukselle

Vaasan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 20. joulukuuta kokouksessaan vuoden jatkoajan myöntämisen YIT:n Wasa Station -hankkeen toteutussopimukselle. Asiasta kertoi Yle Uutiset.

Alkuperäinen toteutussopimus olisi päättynyt vuodenvaihteessa, mutta saadun jatkoajan myötä sopimus on nyt voimassa vuoden 2022 loppuun.

YIT perusteli tarvettaan jatkoajalle koronatilanteen pahenemisella, joka on puolestaan vaikeuttanut sijoittajien löytämistä hankkeelle. YIT:n aluejohtaja Mikael Snellman on kuitenkin kertonut Ylelle, että niin yhtiö kuin Vaasan kaupunkikin luottavat yhä siihen, että hanke on sijoittajien silmissä kiinnostava.

Wasa Station -hanke on venynyt ja vanunut jo tähänkin asti todella pitkään. YIT:hen sulautunut Lemminkäinen voitti ”Wasa Station” -suunnitelmallaan Vaasan entisen linja-autoaseman aukion alueen kehittämisestä järjestetyn toteuttajakumppanikilpailun jo kesällä 2014. Tuolloin arvioitiin, että rakentaminen alkaisi aikaisintaan vuonna 2016.

Wasa Station -suunnitelma käsittää kauppakeskuksen, musiikkitalon, urheilu- ja monitoimitiloja, hotellin ja asuinrakentamista. Kauppakeskuksen pinta-alaksi on kaavailtu 18800 neliömetriä, musiikkitalon pinta-alaksi 11000 bruttoneliötä ja liikuntasalin pinta-alaksi 3500 bruttoneliötä. Hotelliin tulisi 178 huonetta ja asuntoja tulisi noin 110 kappaletta.

Vaasan kaupungin on ollut tarkoitus rahoittaa musiikkitalon rakentaminen sekä vastata sen toiminnasta ja käyttökustannuksista rakennuksen valmistuttua. Wasa Stationin muut osat ovat yksityisiä, eli niiden rahoituksesta vastaavat YIT ja sijoittajat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: YIT sai jatkoaikaa Wasa Station -hankkeen toteutussopimukselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat