Kokeile kuukausi maksutta

Asumisriitojen ratkaisuun ehdolla uusi sovitteluelin – Vuokranantajat vastustavat jyrkästi

Asuntopoliittisen kehittämisohjelman ehdotus ei miellytä vuokranantajien etujärjestöä.

Vuokralaisen naapurit voivat joutua kärsimään merkittävistäkin häiriöistä pitkään, kun häätöasia odottaa etenemistään ruuhkautuneessa tuomioistuimessa.

Asumisen riitojen ratkaisu kestää oikeudessa kohtuuttoman kauan. Tuoreessa asuntopoliittisessa kehittämisohjelmassa ongelman ratkaisuksi ehdotetaan uutta neuvonta- ja sovitteluelintä. Suomen Vuokranantajien mielestä kannattavampaa olisi tehostaa tuomioistuinten toimintaa.

Valtioneuvosto antoi ennen joulua selontekona eduskunnan käsiteltäväksi asuntopoliittisen kehittämisohjelman vuosiksi 2021‒2028. Kehittämisohjelman toimenpide-ehdotuksen mukaan tulisi selvittää tarpeet ja edellytykset tuomioistuinkäsittelyä täydentävälle viranomaisen ylläpitämälle, tukemalle tai tunnustamalle neuvonta- ja sovitteluelimelle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asumisriitojen ratkaisuun ehdolla uusi sovitteluelin – Vuokranantajat vastustavat jyrkästi”