Rakennuskustannusten nousuvauhti vain kiihtyi joulukuussa – etenkin teräsrakenteiden hinnat kohosivat rajusti

Rakentamisen kustannusten vuotuinen nousuvauhti jopa kiihtyi entisestään joulukuussa. Lokakuussa laskuun kääntyneet puutavaran hinnat tosin jatkoivat laskuaan, mutta teräsrakenteiden hinnat pomppasivat selvästi ylöspäin.

Kuva: Arto Rautio
Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2021 joulukuussa 10,2 prosenttia vuoden takaisesta. Vuotuinen nousuvauhti kiristyi hiljalleen vuoden loppua kohden. Marraskuussa kustannusten vuosimuutos oli 9,6 prosenttia, lokakuussa 9,4 prosenttia ja syyskuussa 9,3 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannusten nousuvauhti vain kiihtyi joulukuussa – etenkin teräsrakenteiden hinnat kohosivat rajusti”

Viimeisimmät näkökulmat