Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannusten nousuvauhti vain kiihtyi joulukuussa – etenkin teräsrakenteiden hinnat kohosivat rajusti

Rakentamisen kustannusten vuotuinen nousuvauhti jopa kiihtyi entisestään joulukuussa. Lokakuussa laskuun kääntyneet puutavaran hinnat tosin jatkoivat laskuaan, mutta teräsrakenteiden hinnat pomppasivat selvästi ylöspäin.

Kuva: Arto Rautio

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset nousivat vuoden 2021 joulukuussa 10,2 prosenttia vuoden takaisesta. Vuotuinen nousuvauhti kiristyi hiljalleen vuoden loppua kohden. Marraskuussa kustannusten vuosimuutos oli 9,6 prosenttia, lokakuussa 9,4 prosenttia ja syyskuussa 9,3 prosenttia.

Rakennuskustannusten nousuvauhti on huomattavasti yleistä kuluttajahintojen nousutahtia voimakkaampaa, sillä samaan aikaan rakennuskustannusten kanssa julkaistu inflaatio oli joulukuussa 3,5 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannusten nousuvauhti vain kiihtyi joulukuussa – etenkin teräsrakenteiden hinnat kohosivat rajusti”

Viimeisimmät näkökulmat