Kokeile kuukausi maksutta

Valitusten piinaaman Uudenkaupungin monitoimihankkeen rakentaminen alkaa lopultakin – SRV kuittaa koko elinkaarihankkeesta 88 miljoonaa

SRV ja Uudenkaupungin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin toteutusvaiheen käynnistämisestä.

Kuva: Arkkitehdit Von Boehm – Renell oy, SRV

Hanke toteutetaan elinkaarimallilla, jossa SRV sitoutuu rakentamaan kiinteistön sekä huolehtimaan sen kunnosta ja ylläpidosta seuraaviksi 20 vuodeksi eteenpäin. Urakkasopimuksen arvo on 59,7 miljoonaa euroa ja elinkaaripalvelujakson arvo 28,2 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistetään tammikuussa 2022 purku- ja maanrakennustöillä, ja kohde valmistuu vuoden 2025 helmikuuhun mennessä.

Monitoimijatalo Wintteristä tulee monipuolisesti vetovoimainen ympäristö kohtaamisille sekä osaamisen ja liikunnallisuuden edistämiselle. Samassa rakennuskompleksissa on pienten lasten päivähoitoa, perusopetusta, toisen asteen koulutusta, taiteen perusopetusta, vapaata sivistystyötä sekä eri liikuntalajien harrastamista. Myös yhdistykset, seurat ja yksityiset toimijat käyttävät tiloja. Tilat tulevat olemaan osin yhteiskäyttöisiä. Keskeisistä aulatiloista, aulan ympärillä olevista tiloista, ravintolatiloista, katsomoportaista, digitaalisesta kirjastosta ja opistojen tiloista muodostuu niin sanottu kaupunkiverstas eli kaikkien kaupunkilaisten avoin harrastamisen, kohtaamisten ja toiminnan alue. Lisäksi kiinteistöön rakennetaan kaupunkilaisille uusi uimahalli ja iso sisäliikuntahalli. Hankkeen laajuus on noin 22500 bruttoneliömetriä.

Wintterissä energiatehokkuuteen kiinnitetään erityistä huomiota, sillä hanke toteutetaan A-energialuokkaan. Hankekokonaisuuteen sisältyvän uimahallin energiatehokkuuteen panostetaan erityisesti, sillä se on energiankulutukseltaan merkittävässä roolissa. Hankkeen lämmitys- ja jäähdytysenergia toteutetaan maalämmöllä, joka mahdollistaa rakennukselle pienen käytönaikaisen hiilijalanjäljen. Lisäksi kiinteistösähkö tuotetaan osittain aurinkopaneeleilla. Sisäilman laatuun ja valvontaan kiinnitetään hankkeessa erityistä huomiota koko elinkaaren ajan.

Hankkeen alkuperäinen aikataulu viivästyi valituksista johtuen. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi lopulta valituslupahakemukset, jotka koskivat Wintterin asemakaavaa ja maaliskuussa 2021 tehtyä Turun hallinto-oikeuden päätöstä. Kehitysvaiheen ja viivästyksen aikana työstettiin yhdessä käyttäjien kanssa hankkeen sisätilojen ja toiminnan suunnittelua sekä energiaratkaisujen toteutusta ja rakennusteknisten ratkaisujen suunnittelua. Samalla aloitettiin työmaan valmistelevat työt.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valitusten piinaaman Uudenkaupungin monitoimihankkeen rakentaminen alkaa lopultakin – SRV kuittaa koko elinkaarihankkeesta 88 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat