Kokeile kuukausi maksutta

RT rakentaa koko toimialan kestävyysohjelmaa – taustalla alati kiristyvät ympäristövaatimukset

Kestävän rakentamisen ohjelman projektipäällikkö Juha Laurilan mukaan projekti on yksi RT:n strategisista ykkösprioriteeteista.

Rakennusteollisuus RT:n tavoitteena on tehdä e kestävästä, ympäristölähtöisestä rakentamisesta yrityksille uusi normaali ja kilpailuetu.

Ympäristösääntelyn nopea muutostahti sekä EU:n ja Suomen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ovat kasvava haaste rakennusalan toimijoille.  Samalla kestävän liiketoiminnan ja vähähiilisen rakentamisen ympärille on pienessä ajassa kehkeytynyt termi-, lyhenne- ja säädösviidakko.

Vastauksena tähän  Rakennusteollisuus RT alkaakin luoda rakennussektorille kestävän rakentamisen ohjelmaa. Sen tavoitteena on koota teollisuuden toimijat yhteen ja tuottaa yhdessä uutta tietoa ja ymmärrystä ympäristön kannalta kestävästä rakentamisesta.

Kesään 2023 mennessä laaditaan konkreettinen toimenpideohjelma toimialan teollisuuslähtöiselle uudistumiselle.

”Moni kokee tällä hetkellä rakennusalalla, että nyt tulee liian paljon uutta liian pienessä ajassa. Samanaikaisesti kestävän rakentamisen kenttä on sirpaloitunut; toimintaa on erilaisissa verkostoissa, joilta usein puuttuu yhteisiä nimittäjiä”, tuoteteollisuustoimialaa RT:ssä johtava Juha Luhanka toteaa.

Samalla hän painottaa, että uudistumisella tavoitellaan kestävää kasvua ja alan yrityksille entistä vahvempaa roolia ympäristökäänteen tekijänä.

Kaksiosainen kokonaisuus

Ohjelmahanke muodostuu kahdesta osa-alueesta. Ensimmäinen keskittyy ekologisen kestävyysarvioinnin kehittämiseen ja toinen hankinnan ja kilpailutuksen kehittämiseen. Kestävyysarvioinnin alla käsitellään kahta teemaa: tasapainoista vähähiilisyyttä (jalanjälki, kädenjälki ja taksonomia) sekä biodiversiteettiä eli luonnon monimuotoisuutta rakennusalalla.

Kestävän rakentamisen ohjelman projektipäällikkö Juha Laurilan mukaan projekti on yksi RT:n strategisista ykkösprioriteeteista.

”Teemme kestävästä, ympäristölähtöisestä rakentamisesta uuden normaalin ja kilpailuedun yrityksille”, hän tiivistää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RT rakentaa koko toimialan kestävyysohjelmaa – taustalla alati kiristyvät ympäristövaatimukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat