Kokeile kuukausi maksutta

Sähköurakoitsijoiden ohje hiihtolomaisille: Töpselien tarkastus ennen ladulle lähtöä

Esimerkiksi vikavirtasuojausta edellytetään uusiin rakennuksiin, mutta vanhemmista taloista se voi puuttua.

Vaikka päävastuu onkin omistajalla, tulee myös mökin vuokraajan kantaa vastuuta sähköturvallisuudesta ja ilmoittaa havaitsemistaan puutteista omistajalle tai mökin vuokravälittäjälle.(Kuva: Sähköinfo)
Kuuntele juttu

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ohjeistaa hiihtoloman ajaksi mökin vuokranneita tarkastamaan myös sen sähkölaitteiden kunnon.  Vaikka päävastuu onkin omistajalla, tulee myös mökin vuokraajan kantaa vastuuta sähköturvallisuudesta ja ilmoittaa havaitsemistaan puutteista omistajalle tai mökin vuokravälittäjälle.

”Mitä vanhempi mökki on kyseessä, sitä tärkeämpää on tehdä yleiskatsaus sähköistyksiin ja tarkistaa esimerkiksi huoneiden pistorasiat. Niissä ei saa näkyä mitään tummentumia eikä halkeamia, joista lapset tai lemmikit pääsevät koskettamaan laitteen jännitteisiä osia”, opastaa STULin tekninen asiantuntija Jenna Kauppila.

Kauppilan mukaan on myös hyvä tarkistaa, onko mökissä vikavirtasuojakytkin. Nykyisin vikavirtasuojausta edellytetään uusiin rakennuksiin, mutta vanhemmista taloista se voi puuttua.

Vuokramökin omistajaa STUL kannustaa tarkistamaan ja huollattamaan sähköistykset riittävän usein.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköurakoitsijoiden ohje hiihtolomaisille: Töpselien tarkastus ennen ladulle lähtöä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat