Kokeile kuukausi maksutta

Camfil lahjoitti ilmanpuhdistimia HUS:n Kirurgiseen sairaalaan

Camfil Oy on lahjoittanut City M -ilmanpuhdistimia HUS:n korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalle.

Camfil Oy lahjoitti HUS:n käyttöön sisäilmapuhdistimia osana vuotuista hyväntekeväisyyskampanjaansa.

Camfilin lahjoituksen taustalla on yrityksen vuotuinen vastuullisuusohjelma CamfilCairing, jossa tänä vuonna lahjoitetaan ilmanpuhdistimia tärkeisiin kohteisiin ympäri maailman. Camfil valitsi vuoden 2022 lahjoituskohteeksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Kirurgisen sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikan.

”Se tuntui tärkeältä kohteelta ottaen huomioon siellä hoidettavat potilaat, jotka tulevat lähetteellä kiireettömään erikoissairaanhoitoon korva-, nenä- tai kurkkuvaivaan, vammaan tai sairauteen liittyen”, kertoo markkinointipäällikkö Matti Leppänen Camfil Suomen yksiköstä.

Camfil lahjoitti HUS:lle kaksi CITY M -ilmanpuhdistinta, jotka otti vastaan osastonhoitaja Laura al-Hello. Toinen ilmanpuhdistin sijoitettiin päivystyksen aulaan, jonka kautta kulkee satoja asiakkaita päivässä ja toinen toimenpidehuoneeseen, jossa ei ole toteutettu leikkaussalille tyypillistä ilmanvaihtoa.

Tuloaulan ilmanlaatua mitattiin 15.2. 2022 ennen laitteen käynnistämistä ja 45 minuuttia käynnistämisen jälkeen. Kyseisenä päivänä ulkoilman laatu oli huono ja koska ovien avautuessa hiukkasia kulkeutuu sisätiloihin, oli määrä aulassa huomattavan korkea. Ilmanpuhdistimella saatiin ilmanlaatuun yli 60 prosentin parannus jo 45 minuutissa.

”Yksikkömme on kiitollinen lahjoituksesta, potilasturvallisen toimintaympäristön luominen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin parantaminen ovat meille tärkeitä asioita. On hienoa saada käyttöömme ilmanpuhdistimet päivystyksen aulaan ja toimenpidehuoneeseen ja näin parantaa ilmanlaatua, poistamalla hengitysilmasta haitallisia pienhiukkasia”, al-Hello kertoo.

Camfil Oy on Suomessa toimiva Camfil Groupin tytäryhtiö. Yrityksen pääkonttori ja varasto sijaitsevat Espoossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Camfil lahjoitti ilmanpuhdistimia HUS:n Kirurgiseen sairaalaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat