Kokeile kuukausi maksutta

Purmo osti lattialämmitysjärjestelmiä valmistavan ruotsalaisyhtiön

Purmo Group on 1. maaliskuuta ostanut ruotsalaisen lämmitysjärjestelmiin erikoistuneen TT Thermotech Intressenter ab:n koko osakekannan.

Thermotech valmistaa ja toimittaa räätälöityjä lattialämmitysratkaisuja, ja sillä on asiakkaita Ruotsissa ja Suomessa. Vuoden 2021 liikevaihto oli noin 252 miljoonaa Ruotsin kruunua (23,8 miljoonaa euroa), käyttökate noin 38 miljoonaa kruunua (3,6 miljoonaa euroa), ja vuoden lopussa sen palveluksessa oli noin 80 työntekijää. Vuonna 1996 perustetun yhtiön pääkonttori sijaitsee Pohjois-Ruotsin Umeåssa, ja sillä on tehdas Sollefteåssa.

Purmo kertoo yritysoston tukevan sen strategiaa tuomalla edistyksellistä teknologiaa yhtiön Indoor Climate Systems (ICS) -liiketoiminta-alueen tarjontaan, tukemalla ratkaisujen myyntiä ja vahvistamalla yhtiön markkina-asemaa Pohjoismaiden lattialämmitysmarkkinoilla.

”Thermotechin oston myötä syvennämme ratkaisumyynnin osaamistamme sekä älytuotteiden tarjontaamme. Olemme vaikuttuneita Thermotechin kasvukehityksestä”, Purmo Groupin ICS-divisioonan johtaja Mike Conlon sanoo tiedotteessa.

Yritysoston velaton kauppahinta on noin 265 miljoonaa Ruotsin kruunua (25,0 miljoonaa euroa), ja kaupan kohteena olevien osakkeiden ostohinta on noin 195 miljoonaa Ruotsin kruunua (18,4 miljoonaa euroa), jota voidaan oikaista tietyin ehdoin kaupantekopäivän taseen perusteella. Kauppahinnasta 50 prosenttia maksetaan Thermotechin omistajille suunnatussa annissa liikkeelle laskettavilla, yhteensä 671779 uudella Purmo Groupin C-osakkeella. Kauppahinnan loppuosa maksetaan käteisellä. Tiettyjen ehtojen täyttyessä myyjät ovat kauppahinnan lisäksi oikeutettuja saamaan enintään 60 miljoonan Ruotsin kruunun (5,7 miljoonan euron) määräisen lisäkauppahinnan, joka maksetaan käteisenä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Purmo osti lattialämmitysjärjestelmiä valmistavan ruotsalaisyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat