Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimus: Rakennusmateriaali vaikuttaa päästöihin oletettua enemmän

Rakennusmateriaalin valinta osoittautui LUT-yliopiston tutkimuksessa oletettua tärkeämmäksi tekijäksi päästöjen vähentämisessä. Perusta hiilineutraalille rakentamiselle luodaan jo kaavoitusvaihteessa.

Imatralle rakentuu parhaillaan hiilineutraali yrityspuisto, jonka suunnittelussa on hyödynnetty LUT-yliopiston osaamista. Hiilineutraali rakentaminen edellyttää tarkkaa päästöjen vertailua ja rakennusteknistä suunnittelua, joka tehdään uusiutuvan energian järjestelmien ehdoilla. Tämä selviää Hiilineutraali yrityspuisto -hankkeen (CNBP) tutkimustuloksista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimus: Rakennusmateriaali vaikuttaa päästöihin oletettua enemmän”

Viimeisimmät näkökulmat