Kokeile kuukausi maksutta

Yrittäjägallup: Yrittäjät valmiita pestaamaan ukrainalaisia

Esimerkiksi 10–19 henkilöä työllistävissä yrityksissä 64 prosenttia on valmis palkkaamaan Ukrainasta saapuvia ihmisiä. Yli 20 henkilöä työllistävissä lukema on jo 79 prosenttia

Pk-yritykset aikovat kantaa kortensa kekoon Ukraina-kriisissä ja työllistää maahantulevia. Töitä riittää myös rakennusalalla.

Yrittäjät ovat valmiita palkkaamaan ukrainalaisia töihin laajalla rintamalla.  Tätä mieltä on 37 prosenttia tuoreeseen Yrittäjägallupiin vastanneista yrittäjistä.

Palkkausaikeet ovat sitä vahvemmat, mitä enemmän yritys työllistää. Esimerkiksi 10–19 henkilöä työllistävissä yrityksissä 64 prosenttia on valmis palkkaamaan Ukrainasta saapuvia ihmisiä. Yli 20 henkilöä työllistävissä lukema on jo 79 prosenttia. Yrityksistä 70 prosenttia aikoo joka tapauksessa auttaa jotenkin Ukrainaa tai ukrainalaisia.

”Yrittäjien palkkaamishaluun vaikuttaa varmasti se, että ukrainalaiset ovat yleisesti olleet pidettyjä ja ammattitaitoisia työntekijöitä”, juristi Albert Mäkelä Suomen Yrittäjistä toteaa.

Yrittäjägallupin toteutti tutkimuslaitos Kantar. Tutkimuksessa haastateltiin 4.3. – 9.3.2022 aikavälillä 1293 yrityksen edustajaa. Virhemarginaalin on +-2,8 % prosenttiyksikköä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yrittäjägallup: Yrittäjät valmiita pestaamaan ukrainalaisia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat