Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen hinnat nousivat vinhaa vauhtia etenkin Turussa, Oulussa ja Espoossa

Vanhojen osakeasuntojen hintojen nousu jatkui helmikuussa koko maassa sekä vuoden takaiseen ajankohtaan että tammikuuhun verrattuna.

Kuva: Roni Rekomaa
Kuuntele juttu

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat helmikuussa koko maassa 3,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja tammikuuhun verrattuna 1,5 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla nousua kertyi viime vuodesta 4,3 prosenttia ja tammikuusta 2,0 prosenttia. Vuositasolla kehitys jakautui pk-seudulla siten, että kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 2,5 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat peräti 8,3 prosenttia.

Muualla maassa hintakehitys oli helmikuussa vuositasolla 2,0 prosenttia ja kuukauden aikana 1,0 prosenttia.

Suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Turussa ja Oulussa. Turussa nousua kertyi vuodessa 7,5 prosenttia ja Oulussa 5,1 prosenttia. Vuodesta 2015 hinnat ovat nousseet Turussa noin 28 prosenttia ja Oulussa 8 prosenttia.

Muista suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat helmikuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Espoo-Kauniaisissa ja Helsingissä. Espoo-Kauniaisissa nousua kertyi vuodessa 4,8 prosenttia ja Helsingissä 4,5 prosenttia.

Tampereella hinnat laskivat tammikuusta 3,3 prosenttia ja vuotta aiemmasta 0,5 prosenttia.

Kehyskunnissa aiemmin nähty asuntojen positiivinen hintakehitys otti hieman takapakkia helmikuussa. Hinnat laskivat niissä 1,9 prosenttia tammikuusta, mutta vuositasolla hintakehitys säilyi vielä 1,3 prosenttia plussalla.

Helsingissä vanhojen osakeasuntojen keskimääräinen neliöhinta oli helmikuussa 4804 euroa, Espoo-Kauniainen-alueella 3842 euroa ja Vantaalla 2981 euroa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella muualla maassa neliöhinta oli keskimäärin 1758 euroa. Muista isoista kaupungeista Tampereella keskimääräinen neliöhinta oli 2806 euroa, Turussa 2506 euroa ja Oulussa 2018 euroa.

Vanhojen osakeasuntojen hintatilasto perustuu Verohallinnon huoneistotietoihin (tietoihin asunto-osakkeiden omistuksista). Hintojen kuukausitilastossa on ensimmäisellä julkaisukerralla mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 60 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat nousivat vinhaa vauhtia etenkin Turussa, Oulussa ja Espoossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat