Kokeile kuukausi maksutta

Hyötytuuli päätti 115 miljoonan tuulipuistohankkeesta

Suomen Hyötytuuli oy on tehnyt investointipäätöksen Oosinselän tuulipuiston rakentamisesta Poriin ja sen naapurikuntaan Eurajoelle Satakuntaan.

Kuvituskuva. Kuva: Seppo Mölsä

Investointi on arvoltaan noin 115 miljoonaa euroa. Tuulipuiston rakentaminen alkaa keväällä 2022, ja tuulipuisto on tuotannossa vuodenvaihteessa 2023/2024.

Oosinselän tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 15 tuulivoimalaa, joiden kokonaisteho on 93 megawattia. Voimaloista viisi sijoittuu Porin kaupungin alueelle ja 10 Eurajoelle entisen Luvian kunnan alueelle. Yhtiö on tehnyt turbiinien toimitussopimuksen Vestaksen kanssa ja viimeistelee parhaillaan muita urakkasopimuksia.

Hyötytuulella on lisäksi rakenteilla Polusjärven tuulipuisto Pyhäjoelle ja Alajoki–Peuralinnan tuulipuisto Perhoon ja Kyyjärvelle. Nämä investoinnit nostavat Suomen Hyötytuulen tuotantotehon yli 400 megawattiin ja vuosituotannon noin 1200 gigawattituntiin. Kaikki nämä kolme tuulipuistoa rakennetaan markkinaehtoisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyötytuuli päätti 115 miljoonan tuulipuistohankkeesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat