Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylä valitsi Laptin seniori- ja palveluasumisen kokonaisuuden kumppaniksi

Entisen Keljon vanhainkodin alueelle Jyväskylässä on suunnitteilla monipuolista, elämän eri vaiheisiin soveltuvaa puurakenteista asumista.

Valitun kumppanin laatimassa alustavassa havainnekuvassa näkymä Keljonkadulta. Kuva: Sweco

Jyväskylän kaupunki haki alkuvuodesta kumppania jatkosuunnittelemaan ja myöhemmin toteuttamaan alueelle kaavailtua seniori- ja palveluasumisen kokonaisuutta. Viiden hakemuksen joukosta kumppaniksi valittiin Rakennusliike Lapti oy kumppaneineen. Laptin kumppaneina hankkeessa ovat mukana Nrep, Sweco ja Attendo.

Keljonkadun vanhainkodin alueella on käynnissä kaavamuutos, jonka tavoitteena on monipuolinen asuntorakentaminen. Kaavatyöhön osallistuvaa kumppania haettiin kaavaluonnoksessa esitetylle seniori- ja palveluasumisen tontille Keljonkatu 26:n eteläosassa. Kaavaluonnoksessa tontille esitetään rakennuskokonaisuutta, joka koostuu kaksikerroksisesta jalustaosasta ja kahdesta kuusikerroksisesta pistetalo-osasta. Jalustaosaan on tarkoitus sijoittaa tehostetun palveluasumisen yksikkö ikäihmisille ja maantasokerrokseen erilaisia palvelu-, liike- ja yhteistiloja asukkaiden tarpeisiin. Jalustan päälle sijoittuvat pistetalot soveltuvat senioriasumiseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylä valitsi Laptin seniori- ja palveluasumisen kokonaisuuden kumppaniksi”

Viimeisimmät näkökulmat