Kokeile kuukausi maksutta

Virtuaalinen rakennus vie uusiin ulottuvuuksiin – kauhajokelainen yritys investoi laatuauton verran ja sai piharakennuksen pyörimään pöydällä

Piharatin Pentti Rouvali otti peleistä mallia ja sai rakennuksen pyörimään kuin autokaupan valikossa. Datacubistin Maria Lennox haluaa jalostaa mallissa olevaa tietoa vielä pidemmälle.

Piharatin toimitusjohtaja Kari Rouvali esittelee 3D-mallinnusta, jolla voidaan esitellä rakennuksen sijoittumista suunnitellulle rakennuspaikalle. Kuva: Johannes Tervo

Kari Rouvali asettaa pihalle mustan hiirimattoa muistuttavan pyörylän ja käynnistää tablettinsa kameran. Hetken kuluttua näytölle ilmestyy autotallin ja saunamökin yhdistelmä. Tabletin näkymän avulla virtuaaliseen mökkiin voi kävellä sisälle, tutkia rakenteita, materiaaleja ja katsella ikkunasta ulos, aivan kuten tulevalla rakennuspaikalla.

Autotalleihin ja piharakennuksiin erikoistunut elementtitehdas Piharati on kehittänyt verkkopohjaisen 3D AR -sovelluksen, jonka avulla voidaan näyttää puhelimen tai tablettitietokoneen kautta rakennus 3D-muodossa sellaisena kuin se valmiina rakennuspaikalla on. Yrityksen kehittämä ratkaisu on pian myös suurempiakin talopaketteja myyvillä valmistajilla, jos he haluavat kehittää asiakaskokemustaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Virtuaalinen rakennus vie uusiin ulottuvuuksiin – kauhajokelainen yritys investoi laatuauton verran ja sai piharakennuksen pyörimään pöydällä”

Viimeisimmät näkökulmat