Kokeile kuukausi maksutta

DHL:lle uusi logistiikkakeskus Sipooseen – kokoa kuuden jalkapallokentän verran

Rakennustyöt päästään aloittamaan kesäkuussa 2022. Logistiikkakeskus on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuonna 2024.

 

Sipoon Bastukärrin rakennettavasta massiivisesta logistiikkakeskuksesta tulee hiilineutraali. (Havainnekuva:DHL)

DHL Supply Chain rakennuttaa massiivisen, yhteensä 44 000 neliömetrin suuruisen logistiikkakeskuksen Sipoon Bastukärriin. Yhtiö on tehnyt sopimuksen tontista Sipoon kunnan kanssa ja rakennustyöt päästään aloittamaan kesäkuussa 2022. Logistiikkakeskus on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuonna 2024.

Uusi ajanmukainen kiinteistö tulee koostumaan noin korkeavarastosta ja toimistotiloista. DHL:n ympäristötavoitteiden mukaisesti logistiikkakeskuksesta tulee hiilineutraali. Kooltaan se vastaa kuutta jalkapallokenttää.

”Korkealaatuisen logistiikkatilan saatavuus on pääkaupunkiseudulla erittäin rajallista. Tilanteen ratkaisemiseksi olemme jo pitkään harkinneet uuden tarkoituksenmukaisen kiinteistön rakennuttamista”, toteaa DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen.

Länsi-Sipoossa Lahdenväylän äärellä sijaitsevasta Bastukärristä on hyvät yhteydet mm. Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä Vuosaaren satamaan. Lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä ja sähköntuotannossa aurinkopaneeleja. Ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kuuluvat mm. älykäs kiinteistötekniikka ja LED-valaistusratkaisut, vettä säästävät vesikalusteet ja sadeveden talteenotto.

Se osuus sähköstä, jota ei tuoteta toimipisteessä, hankitaan vihreänä sähkönä. Kiinteistö sertifioidaan Breeam Excellent -standardin mukaisesti.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “DHL:lle uusi logistiikkakeskus Sipooseen – kokoa kuuden jalkapallokentän verran”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat