Kokeile kuukausi maksutta

Nrep osti entisen maistraatin kiinteistön Helsingin keskustasta

Kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä Nrep on ostanut Helsingin Kampissa sijaitsevan vuonna 1961 valmistuneen toimistotalon kiinteistösijoittaja Genestan hallinnoimalta rahastolta.

Kuva: Joonas Ojala, Genesta

Osoitteessa Bulevardi 21 sijaitsevassa kiinteistössä on noin 10000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa, ja se on lähes täyteen vuokrattu.

Genestan rahasto osti kiinteistön Senaatti-kiinteistöiltä vuonna 2015, ja siellä on toteutettu laaja peruskorjaus vuonna 2017. Toimistotilat saneerattiin uusien vuokralaisten tarpeita vastaaviksi ja katutaso muutettiin kokonaisuudessaan liiketiloiksi. Katutason tiloissa toimii ravintola ja kahvila. Samassa yhteydessä julkisivuakin remontoitiin. Myös kiinteistön energiatehokkuutta parannettiin saneerauksessa ja sille myönnettiin Breeam-ympäristösertifikaatti.

Kiinteistön on suunnitellut arkkitehti Niilo Kokko. Kiinteistön julkisivu edustaa tyypillistä 1960-luvun julkisivusuunnittelua. Entisen valtion virastotalon tunnetuin vuokralainen oli Helsingin maistraatti, joka toimi kiinteistössä vuoteen 2019 saakka.

Suomessa Nrepin toimistoliiketoiminnasta vastaavan Tom Martosen mukaan kilpailu toimistokiinteistöstä on edelleen tiukkaa, mikä kertoo siitä, että Helsingissä on laajasti sijoittajakysyntää hyvällä paikalla sijaitsevista toimistoista.

”Koronapandemia on saanut jotkut epäilemään, ettei toimistoilla ole tulevaisuutta. Me Nrepillä uskomme vahvasti siihen, että ihmiset haluavat pandemian jälkeenkin kokoontua tekemään töitä yhdessä. Toimistot eivät ole häviämässä mihinkään”, Martonen sanoo tiedotteessa.

Nrepin tavoitteena on kasvaa Suomen johtavaksi toimistokiinteistöjen kehittäjäksi ja omistajaksi. Tarkoituksena on rakentaa parin miljardin euron arvoinen laadukas toimistosalkku tulevien vuosien aikana.

”Jyvät erottuvat yhä selvemmin akanoista, ja vuokralaiset äänestävät jaloillaan. Keskinkertaiset toimistot keskinkertaisilla sijainneilla eivät enää pysy kilpailussa mukana. Julkisen liikenteen solmukohtiin sekä hyvien palveluiden ääreen rakennetaan nykyaikaisia toimistoja. Laadukas toimisto on monelle työnantajalle yhä tärkeämpi kilpailutekijä, kun pitää houkutella osaavaa työvoimaa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nrep osti entisen maistraatin kiinteistön Helsingin keskustasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat