Kokeile kuukausi maksutta

Enersense ostaa Voimatelin KPY:ltä – kaupat tehdään osakevaihdolla

Uuden muodostuvan kokonaisuuden liikevaihto olisi noin 370 miljoonaa euroa ja konserni työllistäisi noin 3 000 henkilöä.

Voimatel tulee osaksi Enersenseä, jos KKV vain hyväksyy yrityskaupan. Voimatelin liiketoiminta pohjautuu tieto-, jakelu- ja siirtoverkkopalveluiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaisesti se hankkii kriittiseen infrastruktuuriin ja energiapalveluihin erikoistuneen Voimatel oy:n koko osakekannan osakevaihdolla.

Osakekaupassa Voimatelin nykyiselle omistajalle Osuuskunta KPY:lle maksettava kauppahinta on 9,0 miljoonaa euroa. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan Enersensen uusilla osakkeilla, jotka suunnataan KPY:n merkittäväksi.

Osakekaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää sekä tavanomaisten osakekauppaa koskevien ehtojen toteutumista. Osuuskunta KPY on tehnyt sopimuksen allekirjoituksen myötä noin 2,2 miljoonan euron lisäsijoituksen Enersenseen.

Voimatelin liiketoiminta pohjautuu tieto-, jakelu- ja siirtoverkkopalveluiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä mm. aurinkoenergian, sähköisen liikenteen, energian käytön optimoinnin ja energian varastoinnin palveluihin. Voimatelin tytäryhtiöitä ovat  OptiWatti ja Datasilta Suomessa sekä Boftel Virossa.

Uuden muodostuvan kokonaisuuden liikevaihto olisi noin 370 miljoonaa euroa ja konserni työllistäisi noin 3 000 henkilöä.

Enersense Internationalin toimitusjohtajan Jussi Holopaisen mukaan Voimatelin hankinta turvaa konsernin kasvun ja kehittymisen myös jatkossa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Enersense ostaa Voimatelin KPY:ltä – kaupat tehdään osakevaihdolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat