Kokeile kuukausi maksutta

Lifa Airilta tulosvaroitus – talousjohtaja lähtee elokuun loppuun mennessä

Syynä ennakoitua heikompaan kehitykseen on koronapandemian hiipumisesta johtuva kirurgisten suu-nenäsuojusten ja hengityssuojaimien myynnin väheneminen.

Lifa Airin mukaan sekä liikevaihto että käyttökate jäävät tänä vuonna aiemmin arvioidusta.

Sisäilman puhdistusteknologiaa ja hengityssuojaimia toimittavan Lifa Airin pörssitaival on alkanut ohdakkeisesti ja yhtiö on antanut tulosvaroituksen.

Lifa Airin mukaan sekä liikevaihto että käyttökate jäävä tänä vuonna aiemmin arvioidusta. Samalla se peruuttaa taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2022.

Yhtiön tiedotteessa todetaan merkittävien avaintarjouskilpailujen siirtymisen tekevän loppuvuoden kehityksen arvioinnin ja hiljaiseksi jäävän toisen vuosineljänneksen paikkaamisen erittäin haastavaksi.

Syynä ennakoitua heikompaan kehitykseen on koronapandemian hiipumisesta johtuva suu-nenäsuojusten ja hengityssuojaimien myynnin väheneminen.

”Lisäksi muuttunut geopoliittinen tilanne on vaikeuttanut muiden tuotteiden markkinoille saattamista pitkittyneistä toimitusajoista johtuen”, yhtiö toteaa pörssitiedotteessa.

Samalla yhtiö kertoo, että talousjohtaja ja johtoryhmä jäsen Tommi Vainion jättää pestinsä elokuun 2022 loppuun mennessä. Uuden talousjohtajan hakuprosessi on jo käynnissä.

”Tommi on ollut arvokas resurssi yhtiölle ja haluan kiittää häntä merkittävästä panoksesta yhtiön hyväksi ja toivotan menestystä jatkoon”, toteaa toimitusjohtaja Vesa Mäkipää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lifa Airilta tulosvaroitus – talousjohtaja lähtee elokuun loppuun mennessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat