Kokeile kuukausi maksutta

Nuohoojille halutaan pätevyysrekisteri – mallia otettaisiin rakennusalalta

Pätevyysrekisteri toimisi myös työkaluna alan eläköitymisen ennustamiseen ja sitä kautta nuohoojatarpeen ennakointiin.

Nuohousalan ammattilaistemn mukaan pätevyysrekisteri helpottaisi palveluntuottajan ammattipätevyyden tarkistamista ja nuohoojan tilaamista sekä saattaisi edistää myös rakennusten nuohousvelvoitteen toteutumista.

Rakennus- ja kiinteistöalalla on saatu hyviä kokemuksia toimivista pätevyysrekistereistä ja vastaava haluttaisiin nyt myös nuohousalalle.

Vaatimuksen takana on Nuohousalan Keskusliitto, jonka mukaan pätevyysrekisteri helpottaisi palveluntuottajan ammattipätevyyden tarkistamista ja nuohoojan tilaamista sekä saattaisi edistää myös rakennusten nuohousvelvoitteen toteutumista.

Pätevyysrekisteri toimisi myös työkaluna alan eläköitymisen ennustamiseen ja sitä kautta nuohoojatarpeen ennakointiin.

Liiton mukaan nuohousalalle tarvitaan myös tehdyistä töistä tietoa keräävä ja säilyttävä rekisteri, joka mahdollistaisi palo- ja asumisturvallisuuden systemaattisen kehittämisen ja kokonaisuuksien analysoinnin.

Nuohous perustuu Suomessa pelastuslakiin. Sen mukaan rakennuksen omistajan on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan vähintään vuosittain.

Nuohoustyötä voivat tehdä vain ammattipätevyyden hankkineet nuohoojat. Piirinuohousjärjestelmän päätyttyä  kiinteistön omistajan on kuitenkin vaikea tarkistaa työn suorittajan pätevyyttä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nuohoojille halutaan pätevyysrekisteri – mallia otettaisiin rakennusalalta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat