Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen teatteritalo remonttiin 2024 – kustannusarvio 22,5 miljoonaa euroa

Edellisestä remontista on kulunut jo 35 vuotta. Teatteritalon pohjoisosaan suunnitellaan laajennuosaa.

korjaustyöt ulotetaan teatterin kaikkiin tiloihin. Tavoitteena on korjata tilat esteettömiksi, muunneltaviksi ja toiminnallisiksi. Myös yleisö- ja työturvallisuus edellyttävät peruskorjausta. (Kuva: Tampereen teatteri)
Kuuntele juttu

Tampereen Teatterin päärakennukseen tehdään laaja peruskorjaus vuosina 2024–2025. Keskustorilla sijaitseva rakennus on 110-vuotias ja sen omistaa Tampereen Teatteritalo-säätiö.

Edellisestä remontista on kulunut jo 35 vuotta ja korjaustyöt ulotetaan teatterin kaikkiin tiloihin. Tavoitteena on korjata tilat esteettömiksi, muunneltaviksi ja toiminnallisiksi. Myös yleisö- ja työturvallisuus edellyttävät peruskorjausta.

Teatterin pohjoispuolelle suunnitellaan laajennusosaa, joka helpottaisi tilapulaa, mahdollistaisi teatterin toimintojen uudelleenjärjestelyn ja avaisi tiloja paremmin myös kaupunkilaisten käyttöön.

”Remonttikohteita, muutostarpeita ja kehityskohteita on kartoitettu jo vuosien ajan. Remontilla on nyt kiire, eikä se voi enää odottaa”, toteaa Tampereen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas.

Remontin kustannusarvio peruskorjauksen, laajennusosan ja uusittavan esitystekniikan osalta on noin 22,5 miljoonaa euroa. Remontin toteuttaminen vaatii omien ja lähiyhteisöjen investointien sekä lainan lisäksi mittavaa valtion ja kaupungin tukea. Lisäksi teatteri aikoo käynnistää syksyllä varainkeruukampanjan.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen teatteritalo remonttiin 2024 – kustannusarvio 22,5 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat