Kokeile kuukausi maksutta

Asiantuntijat tienaavat rakennusalalla hyvin muihin aloihin verrattuna, erityisasiantuntijat eivät – katso eri ammattiluokkien ja tutkintojen palkat

Kira-alan asiantuntijatehtävissä toimivat pärjäävät palkkavertailussa hyvin eri alojen keskimääräiseen ansiotasoon verrattuna, kun taas erityisasiantuntijat eivät. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen tuoreista yksityisen sektorin palkkataulukoista.

Kiinteistöverojen ensimmäinen maksupäivä unohtui monilta elokuussa. Kuva: Pasi Salminen

Olemme poimineet Tilastokeskuksen tietokannoista kiinteistö- ja rakennusalan palkkatietoja sekä ammattiluokituksen että alan tutkintojen mukaan. Yksityisen sektorin osalta Tilastokeskus jaottelee rakennusalan työt etenkin erityisasiantuntija- ja asiantuntijatehtävissä melko laveisiin ammattiluokkiin tarkkojen ammattinimikkeiden sijaan. Tämä ammattiluokitus perustuu Euroopan Unionin yhteiseen ammattiluokitukseen.

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijatehtävissä toimivat pärjäävät palkkavertailussa hyvin eri alojen asiantuntijoiden keskimääräiseen ansiotasoon verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan kaikki eri alat huomioiden asiantuntijoiden säännöllisen työajan mediaaniansio oli viime vuonna 3520 euroa kuukaudessa. Kira-alan asiantuntijoista paras mediaaniansio oli rakennusalan työnjohtajien 4085 euroa kuussa ja kehnoin puolestaan kartoituksen ja maanmittauksen 3185 euroa. Viime mainitut olivat kira-alan asiantuntijoiden ammattiluokista ainoa, joka jäi jälkeen kaikkien alojen keskimääräisistä kuukausiansioista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asiantuntijat tienaavat rakennusalalla hyvin muihin aloihin verrattuna, erityisasiantuntijat eivät – katso eri ammattiluokkien ja tutkintojen palkat”

Viimeisimmät näkökulmat