Kokeile kuukausi maksutta

Karjalainen: Pientalovalmistaja ajautui konkurssiin

Aatelitalo on asetettu konkurssiin viime viikolla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen.

Aatelitalo on asetettu konkurssiin viime viikolla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen.

Kontiolahtelaisen pientalovalmistajan ajoi kassakriisiin pari vuotta sitten alkanut rakennustarvikkeiden hintojen nousu, jota ei saatu kuluttajakaupassa kohdistettua jo myytyjen talojen hintaan. Jokaisesta myydystä talosta yhtiölle kertyi viisinnumeroinen summa tappiota.

Karjalaisen haastatteleman yhtiön pääomistajan Ville Kokkosen mukaan hinnat nousivat liki 30 prosenttia.

Aatelitalo oli vuonna 2007 perustettu kotimainen perheyritys. Yhtiö valmisti viime vuosina noin 30-50 kohdetta vuodessa, joista noin parikymmentä oli omakotitaloa ja loput asuntoja.

Aatelitalon liikevaihto vuonna 2020 oli yli seitsemän miljoonaa euroa ja viime vuonna 5,4 miljoonaa euroa. Yrityksen liikevaihto laski edellisvuodesta 27,6 prosenttia ja se teki tappiota 58 000 euroa. Yhtiön omavaraisuusaste laski vuoden 2020 47 prosentista vuonna 2021 16 prosenttiin.

Konkurssipapereiden mukaan yhtiön velat olivat 1,7 miljoonaa euroa. Konkurssiasiakirjojen mukaan yhtiön suurin velkoja on Oma-säästöpankki noin 900 000 euron saatavillaan. Finveralle yhtiö on velkaa noin 90 000 euroa.

Muut suurimmat velkojat ovat tavarantoimittajia, joista suurin on Puumerkki noin 188 000 saatavalla, Itä-Suomen Sisustus ja Väri noin 75 000 euron, Onninen liki 60 0000 euron ja eläkeyhtiö Ilmarinen noin 63 000 euron saatavillaan. Verovelkaa Aatelitalolla on vain noin 10 000 euroa.

Yhtiössä työskenteli ennen konkurssia noin 23 työntekijää.

Edit: Täydennetty 19.8. kello 14.45 velkojia.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Karjalainen: Pientalovalmistaja ajautui konkurssiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat